Bademli Puding

Son güncelleme: 21.02.2009 17:01
  • Bademli Puding tarifi - Bademli Puding yapılışı

    Malzemeler:

    1 litre süt
    2 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
    1/2 su bardak toz şeker
    2/3 su bardağı irmik
    100 gr soyulmuş badem
    4 yumurta
    1 limon
    meyva şekerlemeleri
    tuz

    Yapılışı:

    Bademleri kaynayan suyun içinde biraz beklettikten sonra soyun. Toz şekere
    bulayıp fırın tepsisinde kavurun.
    Bir çorbakaşığı rendelenmiş limon kabuğu attığınız sütü kaynatın. Yavaş yavaş irmiği dökerken tahta bir kaşıkla karıştırın. 20 dakika kadar ara vermeden karıştırdıktan sonra şekerli bademleri, tereyağı ya da margarini ve bir tutam tuzu ilave edip ateşten alın.
    Ilıttıktan sonra, önceden çırptığınız yumurtaları katın.
    22-24 cm. çapındaki bir kalıbı önce yağlayın, daha sonra galeta ununa bulayın.
    Karışımı, kalıba ters yüz ederek boşaltın ve düzeltin. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın.
    Meyve şekerlemesiyle süslediğiniz tatlıyı ılık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
#20.02.2009 15:47 0 0 0
  • Tarif İçin Teşekkürler Çok Sevdiğim Bir Tatlı Çeşidi
#21.02.2009 17:01 0 0 0