Antep Fıstıklı İrmik helvası tarifi - Antep Fıstıklı İrmik helvasının yapılışı

Malzemeler:
2 su bardağı irmik
1 paket tereyağı (250 gr)
1 su bardağı toz çekilmiş antepfıstığı
3 su bardağı toz şeker
6 su bardağı süt

Hazırlanışı:
Tereyağı ve irmik, irmik açık kahverengi renk alana kadar orta ateşte kavrulur. Üzerine Antep fıstığı eklenir 5 dakika daha kavrulur. Diğer tarafta süt ve şeker iyice karıştırılır. Kavrulmakta olan irmikli karışıma dikkatlice şekerli süt eklenir. Karıştırıldıktan sonra helvanın kaynama noktasına gelmesi beklenir. Kaynayınca ateş kısılır. Ara sıra karıştırarak karışımın tamamen kuru bir görüntü alması sağlanır. Daha sonra ateşten alınır, üzerine kağıt havlu konarak yarım saat dinlendirilir. Islatılmış çukur, yemek kaşığıyla servis tabağına konur.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 708
favori
like
share
PaylasiM-User Tarih: 21.02.2009 18:00
[COLOR="black"][COLOR="black"]Tarif İçin TEşekkürler Çok Güzel Bir Tatlı
keto_41 Tarih: 20.02.2009 17:04
coook canim cekti ya.... tessekur ederim..