Tavuklu Fasfas Böreği

Son güncelleme: 20.02.2009 16:26
  • Tavuklu Fasfas Böreği tarifi - Tavuklu Fasfas Böreğinin yapılışı - Tavuklu Fasfas Böreği malzemeleri - Tavuklu Fasfas Böreği resmi

    noimage

    Malzemeler

    • 8 su bardağı un
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı ılık süt
    • 1 adet en küçüğünden maya(40 gram)
    • 8 adet yumurta(1 tanesinin sarısı üzerinde)
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • Yeteri kadar tuz
    • 250 gram margarin
    • Yeteri kadar susam ve çörek otu
    • 1 kase haşlanmış tavuk eti
    • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Hazırlanışı

    Yoğurt, ılık süt, sıvı yağ, yumurta, maya, tuz, şeker ve un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru yarım saat mayalandırın. Mayalanınca 4 eşit parçaya bölün. Her parçayı incecik açın. Margarini eritin ve fırça ile açtığınız hamuru bolca yağlayın. Diğer hamurları da açtıktan sonra üst üste koyun ve her katını yağlayın. 4 kat olan hamuru uçlarından ortaya doğru katlayarak kare şekli verip dolapta dondurun. Dolaptan çıkarın ve yarım cm kalınlığında açın. Hamuru 25 parçaya bölün. Tavuk ve kaşarı karıştırın. Kesilmiş her parçaya bir miktar koyun. Rulo şeklinde sarıp tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu serpin. 200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirip sevise sunun.
#20.02.2009 16:26 0 0 0