Söğüş Salatası Tarifi - Söğüş Salatasının Yapılışı - Salata Tarifi

Malzemeler:

2-3 adet bayır turpu
2-3 adet domates
½ demet maydanoz
100 gr. iri siyah zeytin100 gr. Tuzlu sardalya
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı sirke
Tuz

Yapılışı:

1- Turplarin kabuklarını yıkayıp soyduktan sonra irice rendeleyin.Biraz tuz serperek hafifçe ovup suyunu sıkın.
2- Balıkları temizleyip kılcıklarını çıkardıktan sonra sirkede bekletin. Sirkeyi süzün, balıkları ince ince kıyın, bir kaşık kıyılmış maydanozla karıştırın.
3- Zeytin çekirdeklerini çok dikkatli çıkartın. Boşlukları balık karışımıyla doldurun.
4- Turbu bir salata tabağına alın, üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Kenarlarına domates dilimleri, doldurulmuş zeytin yerleştirin. üzerine zeytinyağı, sirke karışımı gezdirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 888
favori
like
share