Yogurtlu Patates Yuvası

Son güncelleme: 23.02.2009 22:20
  • noimage



    Malzemeler;
    1 kg. patates
    3-4 yemek kaşığı mayonez
    3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
    ½ limon suyu
    2 çay kaşığı karabiber
    Tuz
    Üstü için;
    200 gr. yoğurt
    3-4 diş sarımsak
    1 yemek kaşığı pul biber
    1 demet ince kıyılmış dereotu

    Hazırlanışı;

    Patatesler haşlanır, rendelenir. Mayonez, zeytinyağ, tuz, limon suyu ve karabiber ilave edilir. Bir kaşıkla karıştıtılır.
    Küçük yuvarlak toplar yapılır. Ortaları oyulur. Etrafları ince kıyılmış dereotuna batırılır.
    Sarımsaklar soyulur, rendelenir ve yoğurda ilave edilir bir kaşıkla çırpılır.
    Patates toplarının ortasına kaşıkla koyulur. Üstlerine biber serpilir servis yapılır.
#21.02.2009 14:22 0 0 0
  • ellerine sağlık :)
#21.02.2009 14:33 0 0 0
  • Afiyet olsun :D
#21.02.2009 14:35 0 0 0
  • Çok güzel oluyor eline saglık şayeste.
#23.02.2009 22:20 0 0 0