Malzemeler;
1 kg. patates
3-4 yemek kaşığı mayonez
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
½ limon suyu
2 çay kaşığı karabiber
Tuz
Üstü için;
200 gr. yoğurt
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı pul biber
1 demet ince kıyılmış dereotu
Hazırlanışı;
Patatesler haşlanır, rendelenir. Mayonez, zeytinyağ, tuz, limon suyu ve karabiber ilave edilir. Bir kaşıkla karıştıtılır.
Küçük yuvarlak toplar yapılır. Ortaları oyulur. Etrafları ince kıyılmış dereotuna batırılır.
Sarımsaklar soyulur, rendelenir ve yoğurda ilave edilir bir kaşıkla çırpılır.
Patates toplarının ortasına kaşıkla koyulur. Üstlerine biber serpilir servis yapılır.