Malzemeler;
1 kg. patates
3-4 yemek kaşığı mayonez
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
½ limon suyu
2 çay kaşığı karabiber
Tuz
Üstü için;
200 gr. yoğurt
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı pul biber
1 demet ince kıyılmış dereotu

Hazırlanışı;

Patatesler haşlanır, rendelenir. Mayonez, zeytinyağ, tuz, limon suyu ve karabiber ilave edilir. Bir kaşıkla karıştıtılır.
Küçük yuvarlak toplar yapılır. Ortaları oyulur. Etrafları ince kıyılmış dereotuna batırılır.
Sarımsaklar soyulur, rendelenir ve yoğurda ilave edilir bir kaşıkla çırpılır.
Patates toplarının ortasına kaşıkla koyulur. Üstlerine biber serpilir servis yapılır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1542
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 23.02.2009 23:20
Çok güzel oluyor eline saglık şayeste.
Şayeste Tarih: 21.02.2009 15:35
Afiyet olsun
AYIŞIĞI Tarih: 21.02.2009 15:33
ellerine sağlık