keki kalbından çıkarmanın kolay yolu

Keki hiç bozmadan kalıptan çıkarmak zor gibi görünür. Ancak kolayı var! Keki fırından aldıktan sonra, 15 dakika kadar ıslak bir bezin üzerinde bekletin. Sonra bıçağı kekin çevresinde dolaştırarak kalıbı ters çevirip, keki çıkartın. Tabii, keki pişirmeden önce kalıbını yağlamayı unutmayın!

Kekin kalıba yapışmaması için bir başka önerimiz daha var: Hazırladığınız hamuru dökmeden önce kalıbı sıcak suya batırıp çıkarırsanız kek çok daha kolay çıkar ve dilimlenir.



Başka bir öneri de kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce, ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkarabilirsinız.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 16951
favori
like
share
UltrAsLaN-Brky Tarih: 25.02.2009 21:08
TeşekkürLer BilgiLer için..
NaZ Tarih: 22.02.2009 03:31
Ben kalibi iyice yagliyorum (bazen çok hafifte un serpiyorum kalibin içine) keki firindan çikardiktan sonra üzerine temiz bir bez örtüyorum 10-15dk kadar sonra kek kolayca çikiyor.