İzmir Özel Çamlaraltı Koleji

Son güncelleme: 22.02.2009 02:20
  • noimage


    14 öğrenciyle eğitim hayatına başlayan Çamlaraltı Koleji, 1954 yılında İzmir Mektupçu'da bulunan Mektupçu Köşkü'nde Mehmet Ali Sertatıl tarafından kurulmuştur. Mektupçu ve Karşıyaka şubesinde eğitime başlayan okul, adını bahçesinde bulunan çam ağaçlarından almıştır. 1954'te anaokulu ve ilkokul olarak kurulan Çamlaraltı Koleji'ne 1955'te ortaokul ve lise bölümleri eklenmiş ve Çamlaraltı Kız Koleji adı ile eğitim vermeye devam etmiştir. 1960 yılında Buca Heykel'de bulunan Horozlu Köşk'te Çamlaraltı Erkek Koleji eğitime başlamıştır. Kız Koleji 1968'de, Halilrifatpaşa'daki Mektupçu Köşkü'nün karşısında bulunan, okulun bugünkü binasına taşınmış; Erkek Koleji ile 1978 yılında birleşerek karma eğitim vermeye başlamıştır. Okul 1981 yılında Anadolu Lisesi statüsüne geçmiştir. 1993 yılına kadar yatılı eğitim veren okul, bu tarihten itibaren gündüzlü, tam gün eğitim vermektedir.
    Çamlaraltı Koleji, kurucusu Mehmet Ali Sertatıl'ın vefatından sonra Atatürk ilkelerinden taviz vermeden eğitim hayatını sürdürmektedir. Okul, 2001 yılından bu yana, her yıl 1 Mayıs'ta gelenekselleşen Mehmet Ali Sertatıl Başarı Ödülleri (MAS) ile İzmir ve Türkiye çapındaki başarılı gençleri ödüllendirmekte, kurucularına olan saygı ve bağlılığı göstermektedir.


    İlk'ler Okulu

    Çamlaraltı Koleji bir İlk'ler Okulu olarak bilinmektedir.
    Bünyesinde yabancı dil laboratuvarını ilk kez açan özel öğretim kurumu (1973)
    Karma eğitime geçen ilk özel öğretim kurumu (1978)
    Anadolu Lisesi statüsüne geçen ilk özel öğretim kurumu (1981)
    Kendine özgü İngilizce müfredat programına sahip ilk ve TEK özel öğretim kurumu (1995)
    Yabancı dil seviyelerine göre 15 kişilik sınıflarda eğitim veren ilk özel öğretim kurumu (2000)
    Mobil sınıf sistemini hayata geçiren ilk özel öğretim kurumu (2001)
    Üçüncü kuşakla eğitim vermenin kıvancını yaşayan ilk özel öğretim kurumu (2002)


    Eğitim

    Eğitim Felsefesi

    Milli Eğitim'e yarım asırdır hizmet veren ve kentin ikinci özel okulu olan İzmir Özel Çamlaraltı Koleji; "Atatürkçü, laik, ülkesini seven, sorumluluk sahibi, ilkeleri olan, dürüst, saygılı, nazik, çevresine duyarlı, doğa tutkunu, aktif, ileri görüşlü, dünya dili konuşan, iletişim tutkunu, kültürlü, sanat düşkünü, sevgi dolu" nesiller yetiştirmeyi ana hedef olarak belirlemiştir.

    Eğitim Sistemi

    Çamlaraltı Koleji'nde öğrenim şekli karmadır. Kız ve erkek öğrencilere gündüzlü, tam gün öğretim uygulanır. Anasınıfı 1 yıl, İlköğretim Okulu 8 yıl, Anadolu Lisesi 4 yıldır.

    Yabancı Dil Eğitimi

    Yabancı dil eğitiminde hedef, mezun olan her öğrencinin kendini çok iyi ifade edebilecek düzeyde yabancı dile hakim olabilmesidir. Ağırlıklı yabancı dil İngilizce'dir. İngilizce eğitimi anasınıfında başlar. Seçmeli yabancı dil Almanca'dır. Almanca eğitimi 6.sınıfta başlar.
    Çamlaraltı Koleji Cambridge Üniversitesi'nin (UCLES) TR-032 nolu sınav merkezidir. İlköğretim okulunda FCE, lisede IELTS ve TOEFL eğitimleri yapılmaktadır.


    Yönetim

    Çamlaraltı Koleji'nin
    Yönetim Kurulu Başkanı Engin DİRİKAL
    Genel Müdürü Gülçağ DİRİKAL GENCER
    Genel Müdür Yardımcısı Bentürk DİRİKAL
    Anadolu Lisesi Müdürü Sevim BOZKURT
    İlköğretim Müdürü Güneş ÖZDİNÇ
    Kurucu Temsilcisi Melekşen DİRİKAL'dır.


    Mezunlar

    Çamlaraltı Koleji mezunları arasındaki ilişki ve iletişimi pekiştiren Çamlaraltı Mezunlar Derneği her yıl bir çok etkinlik düzenlemektedir. Dernek Başkanlığını Reyhan ILDIRAR '82, yürütmektedir.

    Günbatımı Kokteyli her yıl eylül ayının son cuma günü Çamlaraltı Koleji'nde
    Akşam Buluşması her yıl mart ayının ilk cuma günü Kültürpark'ta
    Pilav Günü her yıl mayıs ayının ilk cumartesi günü Çamlaraltı Koleji'nde
#22.02.2009 02:20 0 0 0