Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü

Son güncelleme: 22.02.2009 22:28
  • Kümes hayvanlarının üretilmesi ile, son yıllarda soyu tükenmeye başlayan kuş türlerinin yetiştirilmesi, korunması ve ıslahını sağlayan alanlarda çalışacak ara elemanların yetiştiği bölümdür. Mezunlar hayvanat bahçeleri ile resmi-özel kuruluşlara ait işletmelerde iş bulabilirler.

    Programın Amacı:
    Kanatlı hayvan yetiştiriciliği programının amacı tavuk, kaz, ördek, hindi gibi hayvanların üretiminde çalışacak elemanları yetiştirmektir.

    Programda Okutulan Belli Başlı Dersler:
    Kanatlı hayvan yetiştiriciliği programında kanatlı anatomisi, fizyolojisi, biyokimya, genetik biyo istatistik gibi temel biyoloji derslerinden başka bıldırcın, keklik, süs ve zevk kuşları kanatlı besleme yemleri bilgisi, hindi, kaz, ördek, yetiştiriciliği, kanatlı barınakları, kanatlı ürünlerinin işleme, muhafaza ve pazarlama yöntemleri gibi dersler okutulmakta ve uygulama yaptırılmaktadır.

    Gereken Nitelikler:
    Kanatlı hayvan yetiştiriciliği programında okumak isteyenlerin biyolojiyi seven ve bu alanda başarılı hayvan yetiştirmekten hoşlanan dikkatli, sorumlu girişimci bir kimse olması gerekir.

    Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler:
    Kanatlı hayvan yetiştiriciliği programını bitirenler "Kanatlı Hayvan Yetiştirme Teknikeri" ünvanını alır. Kanatlı hayvan yetiştirme teknikeri ziraat mühendisine yardımcı eleman olarak kanatlı üretim çiftliklerinde hayvanların üretilmesi, bakım ve pazarlanması ile ilgili çalışmaları yürütür.

    Çalışma Alanları:
    Kanatlı hayvan yetiştirme teknikeri resmi ve özel sektör ile çiftliklerde çalışır. Ayrıca kanatlı hayvan yetiştirmede kullanılan alet ve ekipmanların üretim ve pazarlama birimlerinde de iş bulma olanakları vardır. Kanatlı sektörü gelişen bir çalışma alanıdır ve bu alanda yetişmiş insangücüne ihtiyaç duyulmaktadır. Bu alanda yetişenler kendi çiftliklerini kurarak üretim yapabilirler.



    Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü Olan Üniversiteler Ve İlgili Fakülteler

    ÇANAKKALE ONSEKİZ MART- TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU
    NİĞDE -BOR MESLEK YÜKSEKOKULU
    SÜLEYMAN DEMİREL- ATABEY MESLEK YÜKSEKOKULU
    CUMHURİYET- ZARA AHMET ÇUHADAROĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU
    KAFKAS -KARS MESLEK YÜKSEKOKULU
    FIRAT- SİVRİCE MESLEK YÜKSEKOKULU
    ERCİYES- SAFİYE ÇIKRIKÇIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU
#22.02.2009 22:28 0 0 0