Google 'de Gerçek Zamanlı Arama Yapalım

Son güncelleme: 24.02.2009 14:52
  • Google'ın yapamadığını, yine Google'ın altyapısını kullanan alternatif arama motoru yaptı...


    Keybordr Arama Motorunu TanıyaLım...

    Keybordr ile Google aramaları yeni bir boyuta taşınıyor.
    Dünyanın tartışmasız en popüler arama motoru olan Google'ın, pek çok olumlu özelliğinin yanı sıra zaman zaman kullanıcılar tarafından eleştirildiği de oluyor. Bu eleştirilerin arasında kısa aralıklarla yapılan aramaların sonuçlarının değişiklik göstermesi ve kullanışlılığın artırılmaması üzerinde odaklanıyor. Her ne kadar bu eleştiriler sadece Google'ın daha da kullanışlı olması yönündeyse de bu eksiklikler çok ciddi biçimde hissedilmiyor. Fakat bağımsız bir site, Google'dan istenen bu özellikleri bir araya getirince gerçekten de potansiyelin ne kadar yükselebildiğini ortaya koydu.

    Keybordr.com adlı arama motoru, Google alt yapısını kullanıyor ve tüm aramalarını Google üzerinden, fakat kendi yöntemleri ile gerçekleştiriyor. Keyboardr öncelikle gerçek zamanlı arama yapıyor. Yani siz harfi yazmaya başladığınız anda, daha kelimeyi tamamlamadan yazmış olduğunuz harflere göre sonuçlar belirmeye başlıyor. Ayrıca fare kullanmadan klavyedeki yön tuşları ile sonuçlar arasında gezinmek mümkün.

    Keybordr de örneğin main-board.com yazalım. Aradığınız kelimenin sadece Google sonuçlarını değil, aynı anda Wikipedia, YouTube ve Google Images sonuçlarını bir arada görüntülüyor. Keybordr aynı zamanda özel yapısı sayesinde arama sonuçları ve yorumlarınızı da kendi arkadaşlarınızla paylaşmanıza olanak veriyor.



    alıntı...
#24.02.2009 14:52 0 0 0