Malzemeler:
2.5 su b.un
2 su b.su
50 gr.margarin
1 tatlı k.toz şeker
1 çay k.tuz
3 yumurta
1 çorba k.irmik
1 çorba k.nişasta
1 limon kabuğu rendesi

Şerbeti için:

3.5 su b.toz şeker
2.5 su b.su
1 dilim limon

Hazırlanışı:

Su, tuz, margarin ve toz şeker tencereye alınarak karıştırılarak kaynatılır. Kaynamaya başlayınca unu ilave ederek hızlıca karıştırılarak topaklamasını engelleyin. Hamurun suyu bitince ocaktan alın. Üzerine limon kabuğu rendesi ekleyerek karıştırın. Sıcaklığı çıkınca üzerine yumurtaları birer birer ekleyerek yedirin.

Hamuru şanti torbasına alıp, şekil verdikten sonra soğuk yağın içine atın. Daha sonra tencereyi ocağa alarak kısık ateşte kızartmaya alın.

Diğer tarafta şerbeti hazırlayıp soğutun.

Kızaran tulumbaları tencereden alıp direkt olarak soğumuş şerbetin içine atın. Tatlınızı şerbetten alarak kıyır kıyır servis edin...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 349
favori
like
share
su meleği Tarih: 06.03.2009 19:01
hiç tatmadım ama güzele benziyor
SU-PERISI Tarih: 26.02.2009 00:31
Paylaşımın için teşekkürler serap.