Malzemeler:
4.5 su b.un
1 tatlı k.tuz
aldığı kadar su

İç harcı için:

1 su b.ceviz
1 su b.haşhaş
2 çorba k.tereyağı
1 çay b.sıvıyağ

Hazırlanışı:
Karıştırma kabına unu alın. Tuzunu ekleyip harmanladıktan sonra alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun. Hamuru bir süre yoğurduktan sonra dinlendirin. Dinlenen hamuru açabildiğiniz kadar açın.

İç harcı için karıştırma kabına haşhaş, ince çekilmiş ceviz, tereyağı ve sıvıyağı alarak iyice karıştırın.

Açtığınız hamurun üzerine iç harcı sürerek biraz bekletin. Daha sonra hamuru 4 parmak aralıkla kesin. Kestiğiniz hamurlardan 3 tane üst üste koyarak rulo yapın. Kenar kısımlarını içe kıvırdıktan sonra bastırarak servis tabağı büyüklüğünde açın. Teflon tavada iki taraflı pişirin. Kat kat dökülen nefis bir katmer...

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 410
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 03.03.2009 20:11
Güzel tarifin için teşekkürler MİSS-FENER.