Cevizli Haşhaşlı Saç Katmer

Son güncelleme: 03.03.2009 19:11
  • Malzemeler:
    4.5 su b.un
    1 tatlı k.tuz
    aldığı kadar su

    İç harcı için:

    1 su b.ceviz
    1 su b.haşhaş
    2 çorba k.tereyağı
    1 çay b.sıvıyağ

    Hazırlanışı:
    Karıştırma kabına unu alın. Tuzunu ekleyip harmanladıktan sonra alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun. Hamuru bir süre yoğurduktan sonra dinlendirin. Dinlenen hamuru açabildiğiniz kadar açın.

    İç harcı için karıştırma kabına haşhaş, ince çekilmiş ceviz, tereyağı ve sıvıyağı alarak iyice karıştırın.

    Açtığınız hamurun üzerine iç harcı sürerek biraz bekletin. Daha sonra hamuru 4 parmak aralıkla kesin. Kestiğiniz hamurlardan 3 tane üst üste koyarak rulo yapın. Kenar kısımlarını içe kıvırdıktan sonra bastırarak servis tabağı büyüklüğünde açın. Teflon tavada iki taraflı pişirin. Kat kat dökülen nefis bir katmer...
#25.02.2009 00:27 0 0 0
  • Güzel tarifin için teşekkürler MİSS-FENER.
#03.03.2009 19:11 0 0 0