Malzeme:
hamuru için:
4 su b.un
1 p.kuru maya
1 çorba k.toz şeker
1 tatlı k.tuz
aldığı kadar ılık su

İç harcı için:
4 adet haşlanmış patates
1 soğan
1 çorba k.domates salçası
maydanoz
yeşil zeytin
kaşar peyniri
tereyağı
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Hamuru için karıştırma kabına unu alın. Üzerine tuzu ve toz şekeri ekleyin. Harmanladıktan sonra ortasını açarak içine mayayı alın. Üzerine biraz su ekleyerek ortadan başlayarak alabildiği kadar
su ile hamuru yoğurun. Ve hamuru dinlenmeye bırakın.

İç harcı için soğanları doğrayarak tereyağında kavurmaya alın. Üzerine rendelenmiş haşlanmış patates, tuz, biber salçası ve domates salçası ekleyerek beraber kavurun. Arlını kapattıktan sonra üstüne doğranmış peynir, zeytin ve doğranmış maydanoz ekleyerek karıştırın.

Hamur mayalanıp pamuk gibi olunca hamurdan ortalama 16 beze oluşturun. Hamurları oval açıp içerisine iç harçtan koyarak pide şekli verin. Dilerseniz kenarlarına yumurta sarısı sürerek 190 derecede pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 349
favori
like
share
UltrAsLaN-Brky Tarih: 25.02.2009 23:02
TeşekkürLer tarif için ellerine sağlık