Malzemeler:

• Burgu makarna 350 g
• Tereyağı 30 g
• Zeytinyağı 50 g
• Sarımsak 1 diş
• Krema 200 g
• Biberiye 20 g
• Domates 400 g
• Pırasa 50 g
• Adaçayı zevke göre
• Doğranmış fesleğen zevke göre
• Beyaz biber zevke göre
• Tuz zevke göre


Hazırlanışı:
Pırasa, biberiye, fesleğen ve adaçayını kıyınız. Tereyağını bir tavada eritip, aromalı otlar ile birkaç dakika karıştırınız. Doğranmış domatesleri de ekledikten sonra 10 dakika pişiriniz. Daha sonra kremayı ekleyiniz ve tuz ve biberle çeşnilendiriniz.

Burgu makarna tuzlu bol suda pişiriniz; süzünüz ve sosla karıştırınız. Birkaç kaşık tereyağı, biraz kıyılmış sarımsağı ve frenksoğanını ekleyiniz. Servise sununuz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 329
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 02.03.2009 22:21
Eline saglık pırasalı makarna hiç yememiştim.
chatlıam Tarih: 02.03.2009 09:46