Gazozlu Gül Tatlısı tarifi - Gazozlu Gül Tatlısının yapılışı - Tatlı tarifleri - Tatlı çeşitleri
Malzemeler:
Hamuru için:
1 küçük şişe gazoz (yaklaşık 1,5 su bardağı)
1 küp yaşmaya
2 yumurta
½ paket eritilmiş margarin
aldığı kadar un
Şerbeti için:
5 bardak şeker
6 bardak su (kaynadıktan 10 dak. sonra kapatılır)
Yapılışı:
Gazoz ile yaşmaya eritilir
yumurta ve un eklenip hamur yoğurulur
20 dak
dinlendirilir, hamur 4 eşit parçaya ayrılır
Bir parça alınır oklavayla açılır
Açılan hamur kenara konur ve üzerine erimiş yağ gezdirilip bolca ceviz
eklenir
ikinci parça da açılır bunun üzerine konur
Elimizle rulo şekli verilir
Bıçakla yarım parmak büyüklüğünde kesilir
Kesilen parçalar elimize alınıp bir tarafı alta gelecek şekilde
yapıştırılır
Tepsiye konup üstü bıçakla hafifçe kesilir
Diğer iki hamurada aynı işlem yapılır ve fırına verilir
Hamur soğuk şerbet sıcak olmak kaydıyla tatlı şerbetlenir