10 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip her biri dörde bölünmüş)
30 gr Tereyağı (2 çorba kaşığı)
1 Soğan (ince kıyılınış)
60 gr Mantar (temizlenip kıyılmış)
1 Çorba Kaşığı Un
125 gr Evde Hazırlanmış Et Suyu (1/2 su bardağından biraz fazla)
1 Çay Kaşığı Tabasko Sos (istenirse)
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
8 Yumurta (hafif çırpılmış)
Yapılışı:
Hardal soslu böbrek çok lezzetli bir yemektir
Potates püresi ve kızarmış soğanla birlikte servis edilir
Büyük bir tencerede margarinin yarısı ile rafine yağı orta ateşte eritiniz
Yağ kızdıktan sonra, böbrek dilimlerini çevirerek 5 dakika kızartınız
Soğan, sek vermut ve limon suyunu tencereye ekleyip harlı ateşte 5-7
dakika, karışımın üçte biri eksilene kadar kaynatınız
Küçük derin bir kapta geri kalan margarini, hardalı, tuzu ve karabiberi
birbirine karıştırınız
Tencereyi ateşten alıp hardal ve yağ karışımını küçük parçalar halinde ve
devamlı karıştırarak tenceredekilere ekleyiniz
Böbrek dilimlerini tekrar tencereye koyup maydanozları üstüne serpiniz
Tencereyi hafif ateşe oturtup 3-5 dakika, böbrekler ısınıncaya kadar
pişirdikten sonra, servis ediniz