Böbrek Kavurması Tarifi - Böbrek Kavurmasının Yapılışı - Sakatat Yemek Çeşitleri

Malzemeler:

10 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip her biri dörde bölünmüş)
30 gr Tereyağı (2 çorba kaşığı)
1 Soğan (ince kıyılınış)
60 gr Mantar (temizlenip kıyılmış)
1 Çorba Kaşığı Un
125 gr Evde Hazırlanmış Et Suyu (1/2 su bardağından biraz fazla)
1 Çay Kaşığı Tabasko Sos (istenirse)
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
8 Yumurta (hafif çırpılmış)

Yapılışı:

Hardal soslu böbrek çok lezzetli bir yemektir
Potates püresi ve kızarmış soğanla birlikte servis edilir

Büyük bir tencerede margarinin yarısı ile rafine yağı orta ateşte eritiniz
Yağ kızdıktan sonra, böbrek dilimlerini çevirerek 5 dakika kızartınız

Delikli kepçeyle böbrek dilimlerini tencereden alıp, bir kenara koyarak
ılık tutunuz

Soğan, sek vermut ve limon suyunu tencereye ekleyip harlı ateşte 5-7
dakika, karışımın üçte biri eksilene kadar kaynatınız

Küçük derin bir kapta geri kalan margarini, hardalı, tuzu ve karabiberi
birbirine karıştırınız

Tencereyi ateşten alıp hardal ve yağ karışımını küçük parçalar halinde ve
devamlı karıştırarak tenceredekilere ekleyiniz

Böbrek dilimlerini tekrar tencereye koyup maydanozları üstüne serpiniz
Tencereyi hafif ateşe oturtup 3-5 dakika, böbrekler ısınıncaya kadar
pişirdikten sonra, servis ediniz

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 717
favori
like
share
ayrılıkların şairi Tarih: 05.04.2009 17:34
bana yapan yokmu ya:s
hsyn123 Tarih: 26.02.2009 11:57
yemede bak öyle
AYIŞIĞI Tarih: 26.02.2009 11:28
ellerine sağlık canım