Böbrek Kavurması

Son güncelleme: 05.04.2009 16:34
  • Böbrek Kavurması Tarifi - Böbrek Kavurmasının Yapılışı - Sakatat Yemek Çeşitleri

    Malzemeler:

    10 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip her biri dörde bölünmüş)
    30 gr Tereyağı (2 çorba kaşığı)
    1 Soğan (ince kıyılınış)
    60 gr Mantar (temizlenip kıyılmış)
    1 Çorba Kaşığı Un
    125 gr Evde Hazırlanmış Et Suyu (1/2 su bardağından biraz fazla)
    1 Çay Kaşığı Tabasko Sos (istenirse)
    1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
    2 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)
    1 Tatlı Kaşığı Tuz
    1 Çay Kaşığı Karabiber
    8 Yumurta (hafif çırpılmış)

    Yapılışı:

    Hardal soslu böbrek çok lezzetli bir yemektir
    Potates püresi ve kızarmış soğanla birlikte servis edilir

    Büyük bir tencerede margarinin yarısı ile rafine yağı orta ateşte eritiniz
    Yağ kızdıktan sonra, böbrek dilimlerini çevirerek 5 dakika kızartınız

    Delikli kepçeyle böbrek dilimlerini tencereden alıp, bir kenara koyarak
    ılık tutunuz

    Soğan, sek vermut ve limon suyunu tencereye ekleyip harlı ateşte 5-7
    dakika, karışımın üçte biri eksilene kadar kaynatınız

    Küçük derin bir kapta geri kalan margarini, hardalı, tuzu ve karabiberi
    birbirine karıştırınız

    Tencereyi ateşten alıp hardal ve yağ karışımını küçük parçalar halinde ve
    devamlı karıştırarak tenceredekilere ekleyiniz

    Böbrek dilimlerini tekrar tencereye koyup maydanozları üstüne serpiniz
    Tencereyi hafif ateşe oturtup 3-5 dakika, böbrekler ısınıncaya kadar
    pişirdikten sonra, servis ediniz
#25.02.2009 23:38 0 0 0
  • ellerine sağlık canım
#26.02.2009 10:28 0 0 0
  • yemede bak öyle :D
#26.02.2009 10:57 0 0 0
  • bana yapan yokmu ya:s
#05.04.2009 16:34 0 0 0