çıtır simit - alıntı degil her aksam kendim yapıyorum

Son güncelleme: 05.03.2009 10:01
  • 1 kg un için ;

    25 gram tuz

    50 gram baklavalık yag

    30 gram maya


    yapılışı :


    1 kg unun içine yukarıdaki malzemeleri katıp yumusak olmayacak sekilde yoguruyosunuz . Yogurdugunuz hamuru parcalara ayırıyoruz. Daha sonra hamuru elimizle inceltip uzatıyoruz ve ortasından tutup kaldırdıgınızda 2 ucunu cevirerk ögrü sekline getiriyorsunuz ve 2 ucu birleştiriyorsunuz simit yuvarlak seklini aldı. Daha sonra bu simiti kaynayan pekmezin içine atıp 2-3 sanıye beklettikten sonra ( fazla beklerse hamur yumuşar ) cıkarıp susamın içine atıyorsunuz. Susamın içine attıgınız simite iyce susam yedirdikten sonra hamuru eşit hale getiriyorsunuz yanı kalın yerleri ince yerlere eşitliyorsunuz daha sonra 220 derecelik fırında 12 Dk pişirdinizmi yemeye hazır afiyet olsun



    noimage
#26.02.2009 09:07 0 0 0
  • Baklavalık yağ nasıl yağ?
    Bi de daha geniş anlatsan ;)
#26.02.2009 09:09 0 0 0
  • ellerine sağlıkta sadece malzeme verip bırakmışsın birde tarif etseydin keşke,
    ayrıca her akşam1 kilo undan ..çok kalabalıksınız herhalde:)
#26.02.2009 09:12 0 0 0
  • 1 kilo un dediğin nedir ki Ayışığım ;)
#26.02.2009 09:14 0 0 0
  • ablacım ben pastanede çalısıyorum ewe yapmıyorum sabaha müşteri çokta
#26.02.2009 09:15 0 0 0
  • Püf noktası kaynayan pekmezmiş demek ki..
    Bunu evde denesek de aynı sonucu alırız diyorsun yani öyle mi?
#26.02.2009 09:17 0 0 0
  • evet hem hanım eli degince daha bi güzel olur
#26.02.2009 09:18 0 0 0
  • tahmin etmiştim ,ellerine sağlık hsyn123:)
#26.02.2009 09:19 0 0 0
  • Bak deniycem bunu ..
    Güzel olmazsa gözüme görünme :D
    Dermişim :D
#26.02.2009 09:19 0 0 0
  • dene ablam bide simiti acarken cok büyük acma yoksa direksiyon gibi olur :D
#26.02.2009 09:20 0 0 0
  • yakında videolarınıda koyacam ablalarım canlı canlı izle gör misalı
#26.02.2009 09:21 0 0 0
  • Çok iyi edersin ;)
    Hamuru tepside mi mayalıycaz, yoksa mayalayığ öyle mi şekil verecez?
    Bi de buna açıklık getirirsen tamamdır :)
#26.02.2009 09:26 0 0 0
  • hamuru yogururken o malzemelerin hepsi aynı anda yogurulacak :) sonra sekil verilecek :) ablam sen baya acıktın healde hemen yapcan :D
#26.02.2009 09:28 0 0 0
  • Tamam o kadarını anladım ya..
    Hamuru yoğurucaz ya mayalanması için bekleyip öyle mi şekil verecez, yoksa şekil verip tepside mi mayalıycaz o kısmı anlamadım..
#26.02.2009 09:30 0 0 0
  • tepside mayalanacak ablacım:)
#26.02.2009 09:31 0 0 0
  • Tamam şimdi anlaşıldı :)

    Akşam evde denerim, tabi fırsat bulursam :D
#26.02.2009 09:35 0 0 0
  • dene abLam :)
#26.02.2009 09:37 0 0 0
  • poaca tahinli açma tereyyaglı simit :D bunlarıda ilerleyen zamnlarda weriyim :D meslekk sırrıı :D
#26.02.2009 09:40 0 0 0
  • Tamam merakla bekliyoruz
#26.02.2009 13:34 0 0 0