DTP'li Halis'in sözleri şoke etti

Son güncelleme: 02.03.2009 14:28
  • Tunceli DTP Milletvekili Şerafettin Halis, devletin PKK ve Öcalan ile masaya oturmasını önerdi.

    Belediye Yeraltı Çarşısı üzerindeki Rüyam Cafe'de düzenlenen seçim irtibat bürosunun açılışına, DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, DTP Tunceli Belediye Başkan Adayı Edibe Şahin, Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Tunç katıldılar.


    Açılış konuşmasını yapan DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, son yıllarda yapılan Alevi katliamlarını unutmak mümkün olmadığını, Hükümetin Alevi açılımı diye Alevileri bölmeye çalıştığını belirttikten sonra "Kürt sorununu demokratik çözümünün olmazsa olmazı, TRT 6'i bize çözüm olarak sunarken, TRT 6 için mücadele eden Kürt dinamiklerini, yani PKK'yi, yani PKK'nin lideri Sayın Öcalan'ı muhatap almazsanız, bu sorun çözülmez. Eğer sorunu gerçekten çözmek istiyorsanız, akılcı yolla, akılcı bir yöntemle masaya oturmak sizin olmazsa olmaz hedefinizdir" dedi.

    Alandakiler bu sözleri, "Dişe diş, kana kan seninleyiz Öcalan" sloganları ile karşıladılar. Daha sonra yerel seçimlerde DTP'ye destek veren grupların temsilcileri ile belediye başkan adayı birer konuşma yaptılar.
    Halis, konuşması ardından, DTP Tunceli Belediye Başkan Adayı Edibe Şahin'i, belediye meclis ve il genel meclisi adaylarını halka tanıttı. Şarkılar eşliğinde halayların çekilmesiyle tören sona erdi.
    İHA
#28.02.2009 15:35 0 0 0
ChE ChE foto
  • alevi ismini ağzınıza alıp pisletmeyin,çocuk katilleri
    sizden alevilere gelecek hayır,hiç gelmesin daha iyi...
#28.02.2009 18:17 0 0 0
  • Merhaba gamlı kardeşim.

    Eski TTK başkanı Yusuf H. Kürt alevisi yoktur.Çünkü kürt kardeşlerimiz sünnidir ve bu bir tarihi araştırmanın sonucu ortaya çıkmıştır,eğer birisi kendini kürt alevisi diye tanıtıyorsa bilinki o kendini gizleyen bir ermenidir.Ermeniler çumhuriyetin ilanından sonra kimliklerini gizlemek için bu çareye baş vurmuştur.Türkiyede alevi kardeşlerimize karşı bir asimilasyon hareketi yürütülmemiştir.Dış baskı ve para sirgülasyonları ile bir dönem alevi sünni çatışması çıkarmayı denemiş ama bizleri bölmeyi başaramamışlardır.Alevi kardeşlerimizin mezhep farklılıklarının haricinde bizlerden ayrı bir durumları yoktur.Herkes kendi inandığı gibi yaşama hakkına sahiptir.Hatta bu güne kadar alevilerden hiç vatan haini çıkmamıştır.Vatan sevgisi alevilerde en üst seviyededir.aksini iddia edenler bunu kasıtlı yapmakta ve ihanet içerisindedirler.Çünkü bu devleti yönetenle arasında alevi sünni ayrımı yapılmamıştır.hatta aleviler ülkemizde sözüne en sadık mezhep sahipleri olarakta bilinirler

    Gelelim Sayın millet vekilinin sözlerine.
    Onlar kendi inandıkları davayı dillendiriyor.Onların dünya görüşü böyle.Beyinlerinin içine girip düşüncelerini değiştirme şansımız yok.Ama bizi idare edenlerin her fırsatta onlara ödün vermek gibi br uğraşı içine girmelerinede gerek yok.Rakamları ben söylersem kraldan fazla kralcılara söz hakkı doğar.Gerçi ben çok kangalla karşılaştım ,feleğin çemberinden geçtim ama olsun,bir araştır bakalım,1999 yılı ile ikibin iki yılına kaday yılda kaç şehit veriyorduk.2002 yuılından sonra 2008 yılına kadar yılda kaç şehit verdik.Bakın arkadaşlar,ülkemizde çok garip şeyler oluyor,önceleri doğu ve batı çıkmazı vardı,şimdi de iller arası çıkmaz var.Bunlar bölünmenin sinyalleridir arkadaşlar.Sizlar ister inanın ister inanmayın bu böyle.Allaha emanet olun
#28.02.2009 18:31 0 0 0
ChE ChE foto
  • ilbeyi süpersin.
    aleviler yüzyıllar önce ortaasyadan göç etmişler ve türkoğlu türktürler.
#28.02.2009 18:42 0 0 0
  • İlbeyi abi ; aydınlattığın için teşekkürler..bu konuda senin görüşlerine katılıyorum..
    bir kısmınında Şafii mezhebinde olduklarını duymuştum kürt kardeşlerimizin.
    dün buna benzer birkonuda ufak çaplı bir tartışma olmuştu arkaşlarla
    bu dtp denen partinin ve o zihniyeti paylaşan insanların bu ülkeye ve bu millete( türk,kürt,laz,çerkez vs. hepsi içindedir benim millet kavramında)hiç bir hayrı olmaz..
    Bu milleti birbirine bağlayan bir çelik halat var..Bunun adı ;kim ne desin _İslamdır..
    ve bu kendine dtp yada pkk diyen bu zihniyet; bu halatı oluşturan çelik tellerden birisi değildir...
    köylüm ve türk olan aziz nesinle(vb) bu adamların hiçbir farkı yok gözümde...
    Ben bunu derken ;kendime ait olan bir görüşde değil bu..

    sadece mücadele metodları farklı.. birisi kalemle , diğeri silahla.. ne şekilde mücadele istiyorlarsa o şekilde mücadeleyede hazırız..
    Allaha emanet olun.
#28.02.2009 18:53 0 0 0
  • Kürt Alevi yoktur diyen abim hiç kusura bakma ama yazdıkların uydurma haberlerden başka bir şey değil bir iki parça kağıttan kim olduğu belirsiz insanlar tarafından yazılan şeylerdir bunlar yok ya kürt alevi yokmuş biraz tarih okuyunda varmıymış yokmuymuş göürsünüz yok ben kitap okumam diyorsanız dersime git Muşa git Bitlise git vs. bak var mı yok mu...
    Birçok araştırmacıya göre dersim, Kürt Alevilerin merkezi olarak kabul edilir. Ve bunu destekleyen farklı bölgelerdeki Kürt Alevilerin anlatmalarına yer verirler. Bu günde dersim dışındaki Kürt aleviler arasında da dersimden geldiklerine dair sözlü aktarımlar bulmak mümkün. Dersim bugünkü Tunceli, Sivas'ın bir bölümü, Erzincan'ın Kemah ve Tercan ilçeleri ile Bingöl'ün kığı ilçesini içine olan bölgedir. Bir dizi Kürt alevi yerleşim bölgesi dersimden başlayarak Bingöl, Kuzey Muş, Varto boyunca Kars'a kadar doğuya uzanır. Diğer bir dizi yerleşim bölgesi Malatya, Maraş, Adıyaman, ve Antep boyunca Suriye Adana'ya uzanır. Kayseri, Çorum, Artvin illeri sınırları içindede Kürt alevi yerleşim bölgelerinin olduğu bilinmektedir. Bu gün ise başta büyük şehirlerde olmak üzere Türkiye'nin birçok şehrine dağılmış durumdalar. Avrupa'nın bir çok ülkesinde de belli bir Kürt alevi nüfusundan söz edilmektedir. Toplam nüfusları hakkında kesin rakam vermek mümkün değildir. Kimi araştırmacılara göre birkaç yüz bin kimine göre ise birkaç milyondur.
#28.02.2009 19:38 0 0 0
  • kürt alevi varmış..laz alevi varmış yada çinlialevi varmış..bu beni ilgilendirmez..
    Dinime düşman babam olsa hepsiaynı millettir benim için..
    ve benim bildiğim Aleviler bizimdin kardeşimizdir..Kur'ana peygambere hürmetkardır..hz Ali peygamberin damadı vede akrabasıdır aynı zamanda..
    senin o alevi dediklerinin Alevi olduğundan eminmisin..
    yoksa öylesine kendisine alevi diyen insanlarmıdır sadece
#28.02.2009 19:56 0 0 0
  • benim alevi dediklerimin alevi olduklarından ben çok eminim peki sen aleviliklerini inkar ettiğin kişilerin alevi olmadığından eminmisin ayrıca Ayrıca bilmeden konuşup vatanına bağlı insanları vatan düşmanı gibi gösterdiğinin farkındamısın ?
#28.02.2009 20:02 0 0 0
  • ben Alevileri vatan düşmanı göstermiyorum.
    Alevilerin varlığını inkarda etmiyorum..

    Kendisine Alevi deyip;yukardaki haberde gördüğün gibi _dişedişkana kan seninleyiz öcalan _diyenlerin Alevi olmadığını söylüyorum.
    ve bunların sadece hain olduğunu söylüyorum.
#28.02.2009 20:11 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • devletin PKK ve Öcalan ile masaya oturmasını önerdi.Devlet Vatan'a ihanet eden bebek katilleriyle mi masaya oturacak ?

    "Dişe diş, kana kan seninleyiz Öcalan"
    Bu zihniyettekilerlemi masaya oturulacak ?


    Seraffetin Halis rüya görüyor herhalde. Halis ve onun kafa yapisinda olanlar onunla ayni yolda ilerleyenler ancak ortaligi karistirip kenara çekilmeyi bilirler. Ortaligi karistirmayla hedeflerine ulasacaklarini saniyorlar, ama çok beklerler. Onlar rüya görmeye hayal kurmaya devam etsinler, devlet vatan'a ihanet eden bebek katilleriyle masaya oturmaz.
#01.03.2009 00:40 0 0 0
ChE ChE foto
  • ozgurluk_5643;
    kürt alevi diye birşey yok,alevilerin aslı türkoğlu türktür.
    yüzyıllar boyunca doğuda dağlık kürtlerle iç içe yaşayıp,kurulmuş aileler sonucu sonradan oluşan kürtleşme var kardeşim.
    ben aleviyim,benden iyi bilemessin bunu.

    bu ülkede yaşayan her alevi,bu ülkenin evladıdır,bu vatanı toprakları sever gerekirse canını verir ve vermiştirde yıllardır.

    BİR ALEVİ VATAN TOPRAĞI İÇİNDE,BAŞKA VATAN İSTEMEZ,BAYRAĞI TEKTİR.
#01.03.2009 10:42 0 0 0
  • yav bu haberleri okuyunca bir dilime iki sinirlerime hakim olamıyorum. haberiçin sağol kardeş...
#01.03.2009 12:16 0 0 0
  • Kürt Alevi yoktur diyen abim hiç kusura bakma ama yazdıkların uydurma haberlerden başka bir şey değil bir iki parça kağıttan kim olduğu belirsiz insanlar tarafından yazılan şeylerdir bunlar yok ya kürt alevi yokmuş biraz tarih okuyunda varmıymış yokmuymuş göürsünüz yok ben kitap okumam diyorsanız dersime git Muşa git Bitlise git vs. bak var mı yok mu...
    Birçok araştırmacıya göre dersim, Kürt Alevilerin merkezi olarak kabul edilir. Ve bunu destekleyen farklı bölgelerdeki Kürt Alevilerin anlatmalarına yer verirler. Bu günde dersim dışındaki Kürt aleviler arasında da dersimden geldiklerine dair sözlü aktarımlar bulmak mümkün. Dersim bugünkü Tunceli, Sivas'ın bir bölümü, Erzincan'ın Kemah ve Tercan ilçeleri ile Bingöl'ün kığı ilçesini içine olan bölgedir. Bir dizi Kürt alevi yerleşim bölgesi dersimden başlayarak Bingöl, Kuzey Muş, Varto boyunca Kars'a kadar doğuya uzanır. Diğer bir dizi yerleşim bölgesi Malatya, Maraş, Adıyaman, ve Antep boyunca Suriye Adana'ya uzanır. Kayseri, Çorum, Artvin illeri sınırları içindede Kürt alevi yerleşim bölgelerinin olduğu bilinmektedir. Bu gün ise başta büyük şehirlerde olmak üzere Türkiye'nin birçok şehrine dağılmış durumdalar. Avrupa'nın bir çok ülkesinde de belli bir Kürt alevi nüfusundan söz edilmektedir. Toplam nüfusları hakkında kesin rakam vermek mümkün değildir. Kimi araştırmacılara göre birkaç yüz bin kimine göre ise birkaç milyondur.noimage
    Değerli özgürlük_5643 kardeşim sizlerle tartışmaya gişrecek durumum ve zamanım yok.
    Ben ömrünün en az 25 yılını devlete hizmet etmiş bir şerefli Türk vatandaşı olarak bu güne kadar edindiğim bilgilerim ve tecrübemle yazıyorum yazılarımı.Kitap okuma konusuna gelince ben tek taraflı kitap okumam.Her franksiyondan yazarların ve araştırmacıların eserlerini okurum ve kütüphanemde korurum.Tersim isyanını başlatan zihniyet kürt kardeşlerimizi bir çıkmazın içine sürüklemek isteyen ve bin yıllık kardeşliğimizi bozmak isteyenlerin bunuda islam dinine yamayanların oyunudur.Bizim soyumuzda alevilik kültürü vardır(Türk soyu için söylüyorum)Ben kürtlerde aleviliğin özellikle kürtlere özel bir aleviliğin olmadığını Türk milletinin özünde aleviliğin bir ekol olduğunu,özellikle ben kürt alevisiyim diye ortaya çıkanlarında kimliklerini gizlemeye çalışan ermeni kökenliler olduğunu anlatmaya çalıştım.Sonra kaynak olarakta Yusuf Halaçoğlunu gösterdim ,ki kendisi TTK başkanı iken dünyaya ırk araştırmaları yönünden ders vermiş bir duayendir.Siz isterseniz tarihinizi ingiliz veya alman araştırmalarından öğrenebilirsiniz.Hiç bir tarihte alevi soydaşlarımızın devlete karşı isyanı yoktur.Sözünü tutmayan birtek alevi tanımam.Haramdan en çok korkan lar alevi mezhebinden olan soydaşlarımızdır.Hal bu iken tersimlileri sıvaslıları veya diğer beldelerimizdeki alevi kardeşlerimizi rencide edici şekilde notlar yazmak, ne alevi nede sünni kültürümüze yakışmaz.Bu gün PKK illetinin içinde birtek alevi veya sünni hain bulamazsınız.Çünkü liderleri nin ismi APO değil Artin AGOPYAN dır.Alevilerin inançları yaşam tarzları ne olursa olsun hepsi bizim Türk kültüründe vardır ve geçerlidir.
#01.03.2009 14:01 0 0 0
  • ozgurluk_5643;
    kürt alevi diye birşey yokalevilerin aslı türkoğlu türktür.
    yüzyıllar boyunca doğuda dağlık kürtlerle iç içe yaşayıpkurulmuş aileler sonucu sonradan oluşan kürtleşme var kardeşim.
    ben aleviyimbenden iyi bilemessin bunu.

    bu ülkede yaşayan her alevibu ülkenin evladıdırbu vatanı toprakları sever gerekirse canını verir ve vermiştirde yıllardır.

    BİR ALEVİ VATAN TOPRAĞI İÇİNDEBAŞKA VATAN İSTEMEZBAYRAĞI TEKTİR.

    Anlayana sivri sinek saz anlamayana ingilizler anlatır nasıl olsa
#01.03.2009 14:05 0 0 0
  • makedonyada ve balkanların birçok bölgesinde Alevi dergahları vardır..Bunlar buralara Sancakbeyi olarak gitmişler ve mücadele vermişlerdir.Kardeşlerimizdir hepsi..
    bu millet bu oyunu artık yutmuyor sayın dtp li efendiler..
    kendinize başka bir yalan bulun
#01.03.2009 14:26 0 0 0
  • DTP tam bi ..... , neyse burası aile ortamı...
#01.03.2009 14:47 0 0 0
  • abi kürt diye bir millet de yok tu kat kutan geliyor
    özgürlük5643 arkadaşım bırak kendi kendilerine konuşsunlar bunlar çok geçmişte kaldılar
    unutmayın ki bizler deniz gezmişe söz vermişiz
#01.03.2009 15:15 0 0 0
ChE ChE foto
  • mor menekşeler deniz gezmiş şimdiki ayrılıkçıları akımları görse kemikleri sızlar.

    bu arada türkiyede kürtlerin yoksayıldıgı filan senin gibi dostların gündemde bilinçli olarak tuttugu safsatadır sadece.
    burada kürt yok demedik,aslında alevi kürt yok dedik.

    bu bölücüler yüzünden türkiyede sol diye bir şey kalmadı,

    deniz gezmiş kürtlerin bu ülkede bölücü olmasını istemiyordu,türk ve kürt halkının kardeşliğini savunuyordu ve bu ugurda kendini feda etti.
    şimdi görüyoruz neler oldugunu.

    deniz gezmişide bu tartışmaya sokup adını lekelemeyin mümkünse.
#01.03.2009 15:20 0 0 0
  • kürtlüğü bıraktınız sıra aleviler geçtiniz.kürt diye bir millet yok bunlar karın kat kut sesinden geldiğini söyleyen kimler di aca ben mi yanlış biliyorum yoksa...
    sen kardeşliği alevileri inkar ederek mi yakalayacaksın.bırak aleviler kendilerini, nasıl görüyorsa o şekilde kalsın.
    ikinci kimse inkar etmesin pkk iyi yada kötü darbelirin sonucunda kurulmuş bir örgüt. iyi de kötü ben onu tartışmıyorum.
    bırakın artık adamları kimliğinde kendi nasıl görüyorsa o şekilde kalsın
#01.03.2009 15:34 0 0 0