Malzemeler:

4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı badem
1 fincan pirinç unu
1 kaşık nişasta
1 fiske tuz
1 fincan çam fıstığı veya Antep fıstığı


Yapılışı:

Bir kapta iç bademleri kaynar suda birkaç dakika tutun.
Sonra kabuklarını çıkartın.
Bademlerin yarısını kaynamakta olan 4 bardak süt ve şekere ekleyin.
Pirinç unu ve nişastayı 1 çay bardağı soğuk suyun içinde ezip süte devamlı karıştırarak yavaş yavaş dökün.
Bir fiske tuz katın, 20 dakika kadar tahta bir kaşıkla karıştırın.
Koyulaşıp sakız gibi olunca, kalan ve macun haline getirilmiş bademleri ilave edin.
Bir-iki dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
Kaselere paylaştırın.
Üzerini çekilmiş fıstıkla süsleyerek, soğuk olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 392
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 02.03.2009 00:29
Tariflerin için teşekkürler arkadaşım
tatlısu Tarih: 01.03.2009 16:11
ellerine sağlık canım
AYIŞIĞI Tarih: 01.03.2009 12:26
olsada yesek