MALZEMELER

[COLOR="mediumturquoise"]Kek İçin ;


4 yumurta
4 fincan şeker
4 fincan un
2 fincan yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sıcak su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
[COLOR="mediumturquoise"]Krema ve krem şanti ;

1 paket supangle
750 ml. süt
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
[COLOR="mediumturquoise"]Üzeri için ;
2 kutu bonibon
1 küçük kase çikolatalı draje
5-6 adet eti puf

[COLOR="mediumturquoise"]YAPILIŞI

[COLOR="mediumturquoise"]1. 4 yumurtanın aklarını ayırın.Mikserle krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın.
[COLOR="mediumturquoise"] 2. 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle iyice çırpıp buzdolabında bekletin.
[COLOR="mediumturquoise"]3. 4 yumurtanın sarısını ,4 fincan şekeri ve 2 yemek kaşığı sıcak suyu mikserle 7-8 dakika kadar ( şekerler eriyene kadar ) çırpın.
[COLOR="mediumturquoise"]4. 2 fincan yoğurtu ekleyip karıştırın.
[COLOR="mediumturquoise"]5. 4 fincan unu eleyerek ekleyin,1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı da ekleyip karıştırın.
[COLOR="mediumturquoise"]6. 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve en son daha önceden çırptığınız yumurta aklarını da ekleyin.
[COLOR="mediumturquoise"]7. Fırın kabınızı iyice yağlayıp unladıktan sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
[COLOR="mediumturquoise"]8. Fırından çıkan kekinizi ortada ikiye bölün.
[COLOR="mediumturquoise"] 9. Arasına 750 ml. süt ve 1 paket supangle ile hazırladığınız kremayı ve çikolatalı drajeleri yerleştirerek kestiğiniz kekle üzerini kapatın.
[COLOR="mediumturquoise"]10. Kekin üst kısmını krem şantiyle kaplayın. Bonibon ve eti puflarla süsleyerek servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1850
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 02.03.2009 22:10
Eline saglık çok renkli olmuş.
Yasashii Kioku Tarih: 02.03.2009 19:57
bayiiiiiiiiiiilddddddddimmmmmmmmmmmmmmm ben buuuuuuuuuuuuuuunaaaaaaa
HiLaL_66 Tarih: 02.03.2009 18:27
çok Güselmiş
CANÖZÜM Tarih: 01.03.2009 12:43
[COLOR="PaleGreen"]ımmmm çok güzel görünüyo
Paylaşımın için teşekkürler canım