salata - kereviz - salata yapımı - kerevizli salata



Malzemeler;

*2 büyük boy kereviz,
*1 adet haşlanmış tavuk göğsü,
*3 çorba kaşığı yoğurt,
*1 çorba kaşığı mayonez,
*1 çay bardağı kadar iri kırılmış ceviz,
*Tuz,
*limon suyu

Hazırlanışı;

1.Tavuk eti haşlanıp, ufak ufak parçalara ayrılır.
2.kerevizler soyulup yıkanır ve limon suyu ile ovulur.
Soyulan kerevizler rendenin iri tarafı ile rendelenir ve üstüne yine limon suyu dökülerek karıştırılır.
( Limon suyu kerevizlerin kararmasını önlemek içindir.
aksi takdirde kerevizler çok çabuk kararır ve salatanın rengi koyu olur.)
3.Yoğurt, mayonez, tuz ve ceviz hepsi beraber karıştırılır ve servis yapılır. Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 508
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 03.03.2009 20:26
paylaşımın için saol Ayışığı.
Asiyan Tarih: 03.03.2009 08:30
tavuk göğsü ve cevizli hiç denemedim teşekkürler ayışığı
liamsi Tarih: 03.03.2009 01:29
Teşekkürler ellerinize sağlık.