salata - kereviz - salata yapımı - kerevizli salata
Malzemeler;
*2 büyük boy kereviz,
*1 adet haşlanmış tavuk göğsü,
*3 çorba kaşığı yoğurt,
*1 çorba kaşığı mayonez,
*1 çay bardağı kadar iri kırılmış ceviz,
*Tuz,
*limon suyu
Hazırlanışı;
1.Tavuk eti haşlanıp, ufak ufak parçalara ayrılır.
2.kerevizler soyulup yıkanır ve limon suyu ile ovulur.
Soyulan kerevizler rendenin iri tarafı ile rendelenir ve üstüne yine limon suyu dökülerek karıştırılır.
( Limon suyu kerevizlerin kararmasını önlemek içindir.
aksi takdirde kerevizler çok çabuk kararır ve salatanın rengi koyu olur.)
3.Yoğurt, mayonez, tuz ve ceviz hepsi beraber karıştırılır ve servis yapılır. Afiyet olsun.