Yaz aylarının moda renkleri

Son güncelleme: 20.06.2007 09:22
  • Doğacak bebeğinizin odasını hazırlamak bir anne-baba için en zevkli iştir. Aylar öncesinden başlayan hazırlıklar, son aylara doğru daha da hızlanır ve bebeğiniz için en iyisinin hangisi olduğuna karar vermek sizin için daha da zor bir hal alır. Oysa bebeğinizin odasını hazırlarken dikkat etmeniz gereken unsurları bilirseniz işiniz biraz daha kolaylaşır. Bunun için profesyonel olarak bu işi yapan firmalarla görüşebileceğiniz gibi, daha önceden ebeveyn olmanın keyfini yaşamış bir arkadaşınız veya aile dostunuzunda fikirlerini alabilirsiniz. Elbette her anne baba için bebeği herşeyin en iyisini hakediyor. Ancak sizinde diğer harcamalarınızı da düşünerek bebeğinizin odası için ayırdığınız bir bütçeniz var ve bu bütçeyi aşmamanız gerekiyor. Piyasada ki çeşit çeşit bebek odaları ve aksesuvarlar arasından seçim yapmanızın -hele ki sınırlı bir bütçeyle- kolay olmayacağını baştan kabullenin. İşte bebeğinizin odasını hazırlarken size yardımcı olabilecek küçük bir rehber

    * Rahatlık ve emniyet bir bebeğin odasında olması gereken en önemli iki özelliktir.

    * Bebeğiniz için seçtiğiniz oda çok önemli. Uzmanlara göre ideal bir bebek odasının 12-15 metrekare ve en az bir penceresinin olması gerektiğini belirtiyorlar. Çünkü içeri güneş girmeyen, hava değişimi olmayan bir oda bebeğinizin sağlığı için uygun değil.

    * Eşyaya boğulmuş bir odada, bebeğin görüş, hareket ve oyun alanı kısıtlanır. Bol dantelli, fırfırlı, fiyonklu örtüler, sepetler şık ve gösterişli görünmesine rağmeni kıvrımlar arasında toz oluşacağı ve sinek, böcek saklanabileceği için tercih edilmemelidir. Kolay yıkanıp ütülenebilen nevresim takımları seçmek yerinde olacaktır.

    * Bebeğinizin odasına halı koymamaya özen gösterin. Çünkü halı odadaki nemi emdiği için alerjik bünyeli bebekler için nefes almayı güçleştirebiliyor.

    * Odayı boyamanız gerekiyorsa yağlı boya yerine çabuk kuruyan, koku bırakmayan ve bakteri barındırmayan su bazlı boyaları tercih edin. Pastel renklerin aksine kontrast yapan canlı tonlar bebeğin daha çok ilgisini çeker. Eğer duvarlar pastel tonda ise, canlı renklerdeki posterler ve bordürler odayı neşeli hale getirebilir.

    * Odanın perdelerinin bebeğin çok erken saatlerde gün ışığı yüzünden uyanmaması için yeteri kadar kalın olmasına özen gösterin.

    * Bebeğin odasındaki mobilyaların ağaçtan yapılmış olması sağlıklı bir seçimdir. Fakat toksik olmayan boyaların kullanıldığı mobilyaları tercih etmelisiniz. Mobilyalarda sivri çıkıntılar da olmamalıdır. Mobilya alırken boyutlarının bebeğe büyüdüğünde oyun alanı bırakacak şekilde olmasına dikkat etmelisiniz.

    * Bebek odasına en güvenli ışıklandırma tavandan yapılır. Kolayca kordonları çekilecek ve devrilecek abajurlar tehlike yaratır. Işığı ayarlanabilir bir düğme ile bebeğinizi çok parlak ışıktan koruyabilirsiniz.

    * Karyola alırken; keskin, sivri kenarlı olmamasına, yatağın kenarlarının bebeğiniz büyüdüğünde yataktan atlamayacak kadar yüksek (en az 60 cm.), korkuluklardaki çubukların aralıklarının, bebeğin kolu veya bacağının sıkışmaması için 2.5 cm den dar, bacaklarını dışarı sarkıtmaması için 6 cm den geniş olmamasına dikkat etmelisiniz.

    * Bebeğinizin ağlama seslerini duyabilmek için odasına bebek telsizi koyabilirsiniz. Özellikle geceleri çok işinize yarayacaktır.

    * Bebek yorganı çok ağır olmamalıdır. Daha önceden kullanılmış yorganları tercih etmeyin. Ayrıca makine de yıkanabilir olması, temizlik açısından avantaj sağlar. Bebeğinizin odasını sadece uyuyacağı değil aynı zamanda günlük diğer aktivilerini geçireği bir yer olduğunu kabul edin ve evinizin geniş ve uygun bir odasını bebeğiniz için hazırlayın. Gereksiz lüks düzenlemelerden kaçınacağınız sade ve ferah bir oda bebeğinizin daha rahat etmesini sağlayacaktır.
#05.06.2007 09:01 0 0 0
  • Düfa, konut dekorasyonunda önemli bir role sahip iç cephe boyalarında bu sezona açık renklerle damgasını vuracak... Yaz ayları, genellikle ev değiştirme, taşınma ya da tadilat-bakım aylarıdır. Boyanın ustası olan ve ürün yelpazesini her geçen gün genişleten DÜFA, bu yaz size rehberlik edecek 2007 renk trendlerini belirledi. Konut dekorasyonunda önemli bir role sahip iç cephe boyalarında bu sezona açık renkler damgasını vuracak. Bu sezon en çok tercih edilecek tonlar arasında görünen beyaz, bej, fıstık yeşili ve somon renkli DÜFA su bazlı

    iç cephe boyaları, yüksek örtücülük ve silinebilme özelliğine sahip. Kuruması kolay ve kokusuz olan Düfa iç cephe boyaları ayrıca her türlü yüzeye mükemmel yapışma gösteriyor. Yaşadığımız ortamı güzelleştiren, dünyamıza bambaşka anlamlar katan renkler, insanları psikolojik olarak da etkiliyor. Kendine özgü bir dili olan her renk, birbirinden farklı anlamlar ifade ediyor. Bu yılın moda renkleri bulabileceğiniz Düfa su bazlı iç cephe boyaları ultra akrilik Yarı mat, ultra silikonlu ipek mat, ultra akrilik parlak, klasik silikonlu mat dan oluşuyor.

    Düfa ile renklerin dili

    Beyaz: Temizliği ve saflığı temsil eder. Ayrıca küçük mekanlarda uygulandığında, ferah bir hava katarak, daha büyük gösterme özelliğine sahip.

    Fıstık Yeşili: Duygusal olarak bizi en çok etkileyen bir organımız olan kalp organının, bu rengin yaydığı enerji alanında olduğu düşünülür. Doğanın ve baharın rengidir. Güven veren renktir.

    Bej: Krem rengi sarının aka çalan en açık ayrıncıdır. Kısaca krem olarak da bilinir. İyimserlik ve kendine güven duygularını artırıyor. Bu rengin verdiği enerjiyle, kişinin zihinsel faaliyetlerinin artacağı söyleniyor. Açık tonları seviyorsanız çekinmeden duvarlarınızı boyayabilirsiniz. Zihninizi açacak bej, özellikle çalışma odaları için ideal.

    Somon: Yılın moda rengi somon ve tonları, bilgeliği simgeliyor. Neşenin sembolü olduğu kadar, sosyalleşme duygularına da etki eden bir renk. Uzmanlar genellikle yeşil ve mavinin tonlarıyla birlikte kullanmayı tavsiye ediyor.

    Gök Mavisi: Mavinin mutluluğun rengi olduğunu biliyor musunuz? O da bu yılın moda renklerinden biri ve bazı insanların mavi giydiğinde, yüzünde yayılan "ışıltıya" dikkat edin. En bunalımlı anlarda mavi bir denizi seyretmek isteği kimde yok ki... Mutluluk kaynağı maviyi oturma odalarınızda kullandığınızda denizin verdiği rahatlatıcı etkiyi ruhunuzda hissedebilirsiniz.

    Boya'nın ustası Düfa'dan boyama ustalarına ipuçları

    - Duvarları ve tavanları güzelleştiren boya, uygunsuz inşa edilmiş odaları bile değiştirebiliyor. Koyu ve sıcak bir duvar boyası büyük bir odayı rahat ve sıcak bir oda gibi gösterirken, tavana uygulanan koyu tondaki boya ise koridorları olduğundan kısa gösteriyor. Açık pastel renkler ise küçük odaları büyük gösteriyor.
    - Boyayı sürmeye başlanmadan önce duvarın ve tavanın çatlaksız, kuru ve temiz olup olmadığının kontrol edilmesi öneriliyor. Ham sıva tamamen kuruduktan sonra üzerine boya sürebiliyor. Önce hafif inceltilmiş bir ön kat, ardından ikinci katın sürülmesi tavsiye ediliyor. Boyayı sürmeye tavandan başlanması gerekiyor.
    - Önce köşelerin, sonra da tavanla duvar arasındaki birleşme yerlerinin bir radyatör fırçasıyla temizlenmesi öneriliyor. Ardından tavan yüzeyinin boya rulosuyla dilim dilim boyanması öneriliyor. Bu işlemler tamamlandıktan sonra duvarlar boyanabilir. Boyanın yatay, düşey ve çapraz olarak, bir bini örtecek şekilde sürülmesi tavsiye ediliyor.
#20.06.2007 09:22 0 0 0