Pırasalı Kıymalı Börek

Son güncelleme: 19.03.2009 19:23
  • Pırasalı Kıymalı Börek Tarifi - Pırasalı Kıymalı Böregin yapılışı - Pırasalı Kıymalı Börek Resmi

    noimage

    MALZEMELER:

    4 yufka
    2 milföy hamuru
    500 gr.pırasa
    250 gr.kıyma
    1 paket kuşüzümü
    1/2 paket teremyağ(erimiş)
    yumurta sarısı
    sıvıyağ
    susam ve çörekotu...tuz,karabiber ve pulbiber

    YAPILIŞI:

    Pırasaları ince ince doğruyoruz.Tavaya az yağ koyup pırasaları öldürüyoruz içine kıymayı katıyoruz güzelce kavuruyoruz..Sıcak suda bekletilip süzülmüş kuşüzümlerini katıyoruz.tuzunu karabiberini pulbiberini ayarlayıp kavrulduktan sonra ocaktan alıyoruz.

    1.yufkayı seriyoruz üzerine erimiş tereyağı sürüyoruz...2.yufkayı seriyoruz tekrar erimiş yağ sürüp harcın yarısını yufkanın heryerine yayıyoruz....3.yufkayıda üstüne yayıp tekrar erimiş yağ sürüyoruz ..4.yufkayıda serip tekrar kalan harcı yayıyoruz..Daha sonra 4 katlı yufkayı güzelce rulo yapıyoruz...ikiye kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz..Üzerine yumurta sarısı sürüp milföyden şeritler kesip tekrar şeritlerinde üstüne yumurta sarısından sürüp susam ve çörekotu serpiyoruz....180 derece ısılı fırında pişiriyoruz...
#03.03.2009 19:17 0 0 0
  • Çok güzel gözüküyor..
    Denemeye değer..
    Teşekkürler..
#19.03.2009 12:05 0 0 0
  • Ellerine saglık su-perısı güzel bir tarif
#19.03.2009 19:23 0 0 0