4 yufka
2 milföy hamuru
500 gr.pırasa
250 gr.kıyma
1 paket kuşüzümü
1/2 paket teremyağ(erimiş)
yumurta sarısı
sıvıyağ
susam ve çörekotu...tuz,karabiber ve pulbiber
YAPILIŞI:
Pırasaları ince ince doğruyoruz.Tavaya az yağ koyup pırasaları öldürüyoruz içine kıymayı katıyoruz güzelce kavuruyoruz..Sıcak suda bekletilip süzülmüş kuşüzümlerini katıyoruz.tuzunu karabiberini pulbiberini ayarlayıp kavrulduktan sonra ocaktan alıyoruz.
1.yufkayı seriyoruz üzerine erimiş tereyağı sürüyoruz...2.yufkayı seriyoruz tekrar erimiş yağ sürüp harcın yarısını yufkanın heryerine yayıyoruz....3.yufkayıda üstüne yayıp tekrar erimiş yağ sürüyoruz ..4.yufkayıda serip tekrar kalan harcı yayıyoruz..Daha sonra 4 katlı yufkayı güzelce rulo yapıyoruz...ikiye kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz..Üzerine yumurta sarısı sürüp milföyden şeritler kesip tekrar şeritlerinde üstüne yumurta sarısından sürüp susam ve çörekotu serpiyoruz....180 derece ısılı fırında pişiriyoruz...