çerezli tart yapımı - tatlı tarifi - çerez- tatlılar



[FONT="Microsoft Sans Serif"]
Malzemeler:
Hamur:
1 yumurta
75 g margarin
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı bal
2,5 su bardağı yulaf ezmesi
2-3 yemek kaşığı un
1 paket Kabartma Tozu
Çerezli karışım:
1,5 çay bardağı bal
50 g margarin
1 paket vanilya
1 su bardağı kuru erik (ikiye kesilmiş)
10 adet kuru kayısı (küçük parçalar halinde kesilmiş)
8 adet kuru incir (küçük parçalar halinde kesilmiş)
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı yaprak badem
1,5 çay bardağı fındık kırığı

Hazırlanışı:
Hamur: Yumurta, margarin, şekerli vanilin, bal, yulaf ezmesi, un ve hamur kabartma tozunu mikserin hamur karıştırıcı uçları ile çırpın. 25x30 cm ölçülerindeki yağlanmış tepsiye kaşık yardımı ile yayın.

Çerezli karışım: Bal, margarin ve şekerli vanilini bir tencerede tamamen çözülünceye kadar karıştırarak ısıtın. Ocaktan alıp üzerine erik, kayısı, incir, kuru üzüm, badem ve fındık kırığını ilave edin. İyice karıştırın ve hamurun üzerine yayıp pişirin.

Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika
Soğutup üstü kapalı 2-3 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 353
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 15.03.2009 23:44
Nefis görünüyor eline saglık canım.
NaZ Tarih: 06.03.2009 14:58
Çok güzel görünüyorlar, gün gibi etkinliklerde çok hos olur