Hamur:
1,5 çay bardağı su
25 g margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 çay bardağı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yumurta
Yarım paket Kabartma Tozu
Krema:
1 paket Çikolatalı Krem Şanti
1,5 çay bardağı ananas suyu (konserve)
5 dilim ananas (konserve)
20 g bitter çikolata
Hazırlanışı:
Hamur: Su, margarin ve şekeri kaynatın. Un ve nişastayı kaynayan karışıma bir seferde ekleyin ve oluşan hamuru 1 dakika süre ile karıştırarak pişirin. Hamur soğuduktan sonra yumurtaları ve yarım poşet hamur kabartma tozunu ilave edin. Mikserle pürüzsüz bir yapı oluşuncaya kadar çırpın. Bu hamuru krema torbasına doldurun. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde toplar sıkın ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 20-30 dakika
Soğutup ortalarından keserek ikiye ayırın.
Krema: Çikolatalı krem şantiyi 1,5 çay bardağı soğuk ananas suyu ile 2-3 dakika çırpın. Krema torbasına doldurup bezelerin içine sıkın. Ananasları uygun şekilde kesip üzerlerine batırın.
Çikolatayı benmari usulü eritip ananasların üzerinde ince şeritler halinde gezdirin.