Hamur:
1 yumurta
125 g margarin
1 yemek kaşığı su
1,5 çay bardağı Pudra Şekeri
1 paket Vanilya
2,5-3 su bardağı un
1 paket Kabartma Tozu
Elmalı dolgu:
3 adet orta boy elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket Vanilyalı Puding
3 su bardağı su
Krema:
1 paket Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 tatlı kaşığı Kakao
Hazırlanışı:
Hamur: Yumurta, margarin, su, pudra şekeri, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozu ile hamur hazırlayın. Hamurun 2/3'ünü 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbın zeminine yayın ve çatal ile bir çok kez delin. Kenarlık yapmak için, kalan hamuru kalıbın kenarlarına 2,5-3 cm yüksekliğinde eşit şekilde yerleştirin.
Elmalı dolgu: Elmaları soyup çekirdeklerini çıkartın. İnce dilimler halinde kesip hamurun üzerine dağıtın. Üzerine tarçını serpin. Pudingi su ile 2-3 dakika kaynatarak pişirin. Bekletmeden elmaların üzerine dökün. Fırına koyup pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 45-55 dakika
Sürenin sonunda fırını kapatın ve kapağını açın. Bu şekilde 1 saat bekletin ve fırından çıkartın. Kalıptan çıkartmadan bir gece dinlendirin.
Krema: Krem şantiyi süt ile 2-3 dakika çırpın. Bir gece dinlenmiş olan pastanın üzerine yayın ve kakao serpin.