Kış Pastası

Son güncelleme: 06.03.2009 13:57
  • pasta - pasta tarifi - kış pastası yapılışı

    noimage

    Malzemeler:

    Hamur:
    1 yumurta
    125 g margarin
    1 yemek kaşığı su
    1,5 çay bardağı Pudra Şekeri
    1 paket Vanilya
    2,5-3 su bardağı un
    1 paket Kabartma Tozu

    Elmalı dolgu:
    3 adet orta boy elma
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 paket Vanilyalı Puding
    3 su bardağı su

    Krema:
    1 paket Krem Şanti
    1 su bardağı soğuk süt
    1 tatlı kaşığı Kakao

    Hazırlanışı:

    Hamur: Yumurta, margarin, su, pudra şekeri, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozu ile hamur hazırlayın. Hamurun 2/3'ünü 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbın zeminine yayın ve çatal ile bir çok kez delin. Kenarlık yapmak için, kalan hamuru kalıbın kenarlarına 2,5-3 cm yüksekliğinde eşit şekilde yerleştirin.

    Elmalı dolgu: Elmaları soyup çekirdeklerini çıkartın. İnce dilimler halinde kesip hamurun üzerine dağıtın. Üzerine tarçını serpin. Pudingi su ile 2-3 dakika kaynatarak pişirin. Bekletmeden elmaların üzerine dökün. Fırına koyup pişirin.

    Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
    Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
    Pişirme süresi: Yaklaşık 45-55 dakika

    Sürenin sonunda fırını kapatın ve kapağını açın. Bu şekilde 1 saat bekletin ve fırından çıkartın. Kalıptan çıkartmadan bir gece dinlendirin.

    Krema: Krem şantiyi süt ile 2-3 dakika çırpın. Bir gece dinlenmiş olan pastanın üzerine yayın ve kakao serpin.
#05.03.2009 14:12 0 0 0
  • Eline saglık güzel bir tarife benziyor denemek lazım.
#05.03.2009 21:19 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • güzel bir pastaya benziyor

    ellerine saglik abla
#06.03.2009 13:57 0 0 0