pasta - pasta tarifi - çikolatalı pasta - vişneli pasta - pasta yapalım



taban hamuru için

250 gr un
140 gr tereyağı
2 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı toz şeker
Bir tutam tuz
Frangipane Kreması İçin:
120 gr yumuşak tereyağı
150 gr toz şeker
2 adet yumurta
120 gr toz badem
20 gr un
Bir yemek kaşığı kakao
Bir çay kaşığı tarçın

İç Harcı İçin:

150 gr bitter kuvertür çikolata
400 gr vişne ya da kiraz (konseve de kullanılabilir)
Unu düz bir zemine eleyin, toz şekeri ve tuzu una karıştırın. Karışımın ortasını havuz biçiminde açın. Ortasına parçalanmış tereyağını ekleyin. Hızlı bir şekilde yağ ve unun birbirine karışamasını sağlayın. Hamurun ortasına yumurta sarılarını ekleyerek, iyice karıştırın ve hamuru top haline getirin. Buzdolabında 30 dakika kadar bekletin. Dinlenmiş hamuru yağladığınız ve unladığınız 24 cm'lik tart kalıbına yerleştirin. Hamurun pişerken kabarmaması için çatalla dibine delikler açın ve yağlı kağıt sererek bakliyatlardan ağırlık yapın. 180 dercede 10 dakika, taban hamurunu pişirin.

Taban hamuru soğurken, frangipane kremasını hazırlayın. yumuşak tereyağı ve toz şekeri köpüklenene kadar çırpın. Ardından yumurtaları teker teker karışıma ilave edin. Tarçını, unu, bademleri ve son olarak kakaoyu ekleyerek iyice karıştırın. Bu arada soğuyan taban hamurunun zeminine kıydığınız ya da rendelediğiniz çikolatayı, üzerine (süslemek için bir avuç kadar bir kenara ayırarak) vişneleri dizin. Üzerini krema ile kapatarak 180 derecede 35 dakika kadar pişirin. Fırından çıktıktan ve biraz soğuduktan sonra vişnelerle süsleyerek servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 364
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 09.03.2009 14:15
Çok nefis görünüyor eline saglık.
AYIŞIĞI Tarih: 06.03.2009 17:09
sağol canım
NaZ Tarih: 06.03.2009 14:56
Çok güzel görünüyor

ellerine saglik abla