soğan yahnisi - etli yahni - etli soğanlı yahni yapılışı - pekmez



Malzemeler:

-yarım kilo arpacık soğanı
-yarım kilo kuzu kuşbaşı et.
(kuzu etini sevmeyenler dana eti ile de yapabilirler.)
-yarım su bardağı ceviz içi eklemeyedebilirsiniz.
-1 çorba kaşığı domates salçası
-yarım çorba kaşığı acı biber salçası
-tuz, karabiber,yenibahar ve çok az pulbiber vb.
-2 çorba kaşığı tereyağı ve sıvıyağı
-nar pekmezi veya üzüm pekmezi


Yapılışı:
1- et ayrı bir yerde sote edilir.
2- tencereye yağ alınır eritilir. butun halde soğanlar eklenir
hafif kavrulur. Ceviz eklenir kavrulur. salçalar eklenir kavrulur.
3- içine et ileve edilir biraz bişirilir. baharatlar eklenir karıştırılır.
4-Üzerini çok az geçecek kadar sıcak su veya et suyu eklenir.
Orta ateşte soğanlar pişene kadar beklenir. Servis tabağına alınır üzerine nar pekmezi yoksa üzüm pekmezi ile servis yapılır…
Not: Arzu edilirse yanında pilav veya patates püresi ile servis yapılır…

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 429
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 08.03.2009 23:52
canım Gaziantep yöresine ait bir yemek
denemek lazım bende mutlaka deneyeceğim
NaZ Tarih: 08.03.2009 23:45
Et ve nar ekşisi, 2 çok farkli lezzet bir denemek lazim

ellerine saglik abla