Pekmezli soğan yahnisi

Son güncelleme: 08.03.2009 22:52
  • soğan yahnisi - etli yahni - etli soğanlı yahni yapılışı - pekmez

    noimage

    Malzemeler:

    -yarım kilo arpacık soğanı
    -yarım kilo kuzu kuşbaşı et.
    (kuzu etini sevmeyenler dana eti ile de yapabilirler.)
    -yarım su bardağı ceviz içi eklemeyedebilirsiniz.
    -1 çorba kaşığı domates salçası
    -yarım çorba kaşığı acı biber salçası
    -tuz, karabiber,yenibahar ve çok az pulbiber vb.
    -2 çorba kaşığı tereyağı ve sıvıyağı
    -nar pekmezi veya üzüm pekmezi

    noimage
    Yapılışı:
    1- et ayrı bir yerde sote edilir.
    2- tencereye yağ alınır eritilir. butun halde soğanlar eklenir
    hafif kavrulur. Ceviz eklenir kavrulur. salçalar eklenir kavrulur.
    3- içine et ileve edilir biraz bişirilir. baharatlar eklenir karıştırılır.
    4-Üzerini çok az geçecek kadar sıcak su veya et suyu eklenir.
    Orta ateşte soğanlar pişene kadar beklenir. Servis tabağına alınır üzerine nar pekmezi yoksa üzüm pekmezi ile servis yapılır
    Not: Arzu edilirse yanında pilav veya patates püresi ile servis yapılır
#08.03.2009 22:38 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • Et ve nar ekşisi, 2 çok farkli lezzet bir denemek lazim

    ellerine saglik abla
#08.03.2009 22:45 0 0 0
  • canım Gaziantep yöresine ait bir yemek
    denemek lazım bende mutlaka deneyeceğim
#08.03.2009 22:52 0 0 0