ceviz - cevizli kurabiye - marmelatlı kurabiye yapılışı




Malzemeler
125 gr oda ısısında tereyağı
yarım su bardağı pudraşekeri
1 yumurta sarısı ( akı kullanılmıyor)
1 paket vanilya
2 su bardağı un yeterli ama ayarlayın…
İçine:
yarım su bardağı dövülmüş ceviz vb.
1 çay kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı kayısı marmelatı vb.
Yapılışı:
1- Kaba tereyağını, pudra şekerini ve vanilyayı ekleyin mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta sarısını ekleyin tekrar çırpın. Azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapın. 15 dakika dinlendirin.
2- Bir kasenin içine ceviz, tarçın ve marmelatı karıştırın.
3- Hamuru az un serpilmiş zemeinde yarım cm. açın çay bardağı veya kalıpla kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. yarısının ortasına 1 çay kaşığı kadar cevizli içden koyun. Üzerini hamurla kapatın kenarlarını çatalla hafif bastırın izi çıksın. Önceden ısınmış 180 derecedeki fırında 10-15 dakika pişirin. Tepside soğusun. Servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 663
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 09.03.2009 14:20
Güzel tarifin için saol Ayışığım.