Gül Tatlısı

Son güncelleme: 21.02.2006 22:29
  • Malzemeler:1 SU BARDAGI YOGURT
    1 PAKET ERITILMIS MARGARIN
    1 SU BARDAGI SIVISAG
    1 PAKET KABARTMATOZU
    -ALDIGI KADAR UN
    Ic icin:1 SU BARDAGI CEVIZ ICI(IRI DÖVÜLMÜS)
    1 CAY KASIGI TARCIN
    Surup icin:3,5 SU BARDAGI SEKER
    YARIM LIMON SUYU
    Yapilisi:Margarin,sivi yag ve yogurt iyice karistirilir.Kabartmatozu ve un ilave edilerek yumusak bir hamur yogurulur.Hamurdan cevizden biraz büyük parcalar kopartilarak bezeler hazirlanir.Cay tabagi büyüklügünde acilir.Acilan yuvarlak parcalar kenarlarindan 1,5 cm kadar kesilir.(4 esit parca halinde.)Ortasina cevizli tarcin karisindan bir kasik konulur.Hamurun karsilikli iki parcasi birlestirilir.Diger iki parcada Gül sekci verilerek birlestirilir.Hafif yaglanan tepsiye dizilir.Önceden isitilmis firinda pembelesinceye kadar pisirilir.Önceden kaynatilip sogmus surup,sicak tatlinin üzerine kepceyle gezdirilir.Serbetini cektikten sonra servis yapilir...

    AFIYET OLSUN...
#28.03.2005 01:12 0 0 0
  • Tesekkurler.
    Guzel tarif vermisin ama bir seyi unutmusun kim yapacak bunu
    Bir de yapan olsa mesele kalmayacak da
#28.03.2005 10:04 0 0 0
  • SağoLaSın Tarif İçin ßiri YapsaDa YeseK :D
#28.03.2005 10:53 0 0 0
  • kardeşlerim tarifleri okuyunca insan kendini kaybediyor...ahh bi de bunu yapacak biri olsa da ağız tadıyla yeseydik şu tatlıyı
#28.03.2005 11:47 0 0 0
  • Ellerine saglik ay_yildiz Tesekkürler canim
#28.03.2005 12:56 0 0 0
  • saol dostum olsada yesek
#28.03.2005 21:38 0 0 0
  • Babacigim ("kemal yavuz")
    "YAPAN OLSADA YESEK" deme,..
    yedikce kat kat oluyorsun,birak birazda baskalari yesin,ok
#28.03.2005 22:14 0 0 0

  • cok güzelmis
    denemek lazim
    ellerine saglik
#31.03.2005 16:17 0 0 0
  • teşekkürler ama yapacak kimse yok ki
#31.03.2005 16:25 0 0 0
  • tesekkürler ellerine saglik
#01.04.2005 07:35 0 0 0
  • Ellerine sağlık dostum birde tatına bakabilsek.
#01.04.2005 15:25 0 0 0
  • ya bi kiz ne becerikliymis bu tarifleriyle bize kilo aldiracak
    eline saglik abesi
#06.04.2005 16:40 0 0 0
  • teşekkürler arkadaşım cümleten afiyet olsun
#07.04.2005 17:14 0 0 0
  • elerine saglik güzel olmali tatlin
#09.04.2005 00:25 0 0 0
  • ellerinize saglIk
#10.04.2005 16:24 0 0 0
  • tatli severim sagol
#23.04.2005 21:11 0 0 0
  • noimage
#23.04.2005 21:13 0 0 0
  • Ellerin dert görmesin arkadaşım
#25.09.2005 12:39 0 0 0
  • Ellerine saglik
#26.09.2005 15:19 0 0 0