Malzemeler:1 SU BARDAGI YOGURT
1 PAKET ERITILMIS MARGARIN
1 SU BARDAGI SIVISAG
1 PAKET KABARTMATOZU
-ALDIGI KADAR UN
Ic icin:1 SU BARDAGI CEVIZ ICI(IRI DÖVÜLMÜS)
1 CAY KASIGI TARCIN
Surup icin:3,5 SU BARDAGI SEKER
YARIM LIMON SUYU
Yapilisi:Margarin,sivi yag ve yogurt iyice karistirilir.Kabartmatozu ve un ilave edilerek yumusak bir hamur yogurulur.Hamurdan cevizden biraz büyük parcalar kopartilarak bezeler hazirlanir.Cay tabagi büyüklügünde acilir.Acilan yuvarlak parcalar kenarlarindan 1,5 cm kadar kesilir.(4 esit parca halinde.)Ortasina cevizli tarcin karisindan bir kasik konulur.Hamurun karsilikli iki parcasi birlestirilir.Diger iki parcada Gül sekci verilerek birlestirilir.Hafif yaglanan tepsiye dizilir.Önceden isitilmis firinda pembelesinceye kadar pisirilir.Önceden kaynatilip sogmus surup,sicak tatlinin üzerine kepceyle gezdirilir.Serbetini cektikten sonra servis yapilir...

AFIYET OLSUN... :2:

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1161
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 21.02.2006 22:29
Paylaşımın ve emeklerin için çok sağol
refik Tarih: 13.01.2006 16:30
paylaşım için teşekkürler
liamsi Tarih: 10.01.2006 23:47
Ellerine sağlık,teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 01:04
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
merkon Tarih: 14.11.2005 16:03
elini emegine saglık
SU-PERISI Tarih: 10.11.2005 16:51
paylaşımın için teşekkürler
Ates Bocegi Tarih: 28.10.2005 18:36
TaRiF iCiN sAgOL Ellerine saglik
Kartanesi Tarih: 26.10.2005 13:46
Ellerine saglik
DeNiZKiZi Tarih: 26.09.2005 15:19
Ellerine saglik