Malzemeler:
4 ayva
4 elma
1 .5 su b.toz şeker
karanfil
su
kırmzı gıda boyası

Üzeri için:

muz
nar
kaymak
yeşil fıstık


Hazırlanışı:
Ayvaları ortadan 2 ye kesin. Ayvaların çekirdek yataklarını çıkartın. İçine gıda boyası katılmış suyun içine alarak kapağı kapalı pişirin. Bu arada elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.

Yüzde seksen pişmiş olan ayvaları fırın kabına çıkarın. Ayvaların ortasına rendelenmiş elmaları paylaştırın. Daha sonra her birinin üzerine sırasıyla ayva çekirdeğini, karanfili ve toz şekeri ekleyin. Fırın kabının içine ayvaları pişirdiğiniz sudan dökerek üzerini önce yağlı kağıtla daha sonra folyo ile kapatın. 160 derecede yaklaşık 1 saat pişirin.


Pişen ayvaları servis tabağına alın.Üzerine dilimlenmiş muz, kaymak ve yeşil fıstık ekleyerek servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 403
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 13.03.2009 12:18
ellerine sağlık canım güzel tarifin için teşekkürler