Malzemeler:
1 yumurta
5 çorba k. toz şeker
125 gr. margarin veya tereyağı
3 çorba k. pekmez
2 çorba k. tarçın
2 çorba k. toz zencefil
1 tatlı k. karbonat
1 tatlı k. karabiber

1 tatlı k. toz karanfil
alabildiği kadar un


Hazırlanışı:
125 gr.margarini ve 5 çorba kaşığı toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.Krema kıvamına gelince içine 1 adet yumurta kırın ve tekrar çırpın.Kurabiye malzemesine zencefil,ezilmiş karanfil,tarçın,pekmez,karbonat ilave edin.Daha sonra üzerine 8 çorba kaşığı tepeleme un ilave edin.

Kurabiye hamurunu yoğurun.Hamuru streç filimle kapatın.Buzdolabında yarım saat kurabiye hamurunu bekletin.Daha sonra hamruru merdane ile açın.Kurabiye hamurunu değişik şekildere çıkartın.Öncden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 554
favori
like
share