Malzemeler:
4 su b.un
yarım p.yaşmaya
1 tatlık.tuz
aldığı kadar su

İç harcı için:

200 gr.kıyma
3 patlıcan
1 soğan
1 domates
1 çorba k.biber salçası
2 çorba k.sıvıyağ
tuz,karabiber

Üzeri için:

tereyağı

Hazırlanışı:
4 su b. un karıştırma kabına alınarak maya ortasına konur, tuz kenarlara serpilir. Alabilidiği kadar su ile hamur hazırlanır. Hazırlanan hamur bir süre dinlendirilir. Bu sırada iç harç hazırlanır. Bunun için karıştırma kabına kıyma, doğranmış soğan, domates, sıvıyağ, salça ve közlenmiş patlıcan konularak karıştırılır.

Dinlendirilen hamur bezelere ayrılır. Servis tabağı büyüklüğünde açılır. Hamurun bir kenarına harç sıvanarak kapatılır. Bütün hamur için aynı işlem tekrarlanarak iki taraflı pişirilir. Piştikten sonra üzerine yumuşamış tereyağı sürülerek sıcak servis yapılır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 355
favori
like
share
refik Tarih: 19.03.2009 20:22
görüntü harika kendine o kadar lezzetlidir sanırım
SU-PERISI Tarih: 11.03.2009 21:05
Tarif için teşekkürler güzel görünüyor.