Malzemeler:

Püresi için:

1 adet karnabahar
1 çorba k. tereyağı
50 gr. kaşar peyniri
1 su b. süt
1 tutam dereotu
tuz

Köftesi için:

400 gr. kıyma
1 soğan
1 yumurta
1 tutam maydanoz
kurutulmuş ekmek
100 gr. kaşar peyniri
tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Köftesi için karıştırma kabına kıymayı alın. Üzerine soğanı rendeleyin. Doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ekleyerek karıştırın. Kıvamını kurutulmuş ekmek ile ayarlayın. Minik olarak küp doğranmış kaşar peynirini de ekleyip karıştırın. Hazırladığınız köfteyi ızgarada ya da imkanınıza göre tavada pişirin.

Püresi için ise karnabaharları haşlayın. Haşladığınız karnabaharları püre yapın. Üzerine tereyağını ekleyerek kısık ateşte pişmeye alın. Biraz kavrulunca üzerine azar azar sütü ekleyerek püreyi hazırlayın. Kararmasını önlemek için servis yapmadan hemen önce ince doğranmış dereotunu ekleyerek karıştırın. Yeşil bir bir püre elde etmiş olacaksınız.

Hazırladığınız püreyi servis tabağının altına yayın. Izgarada pişirdiğiniz köfteleri püre ile beraber servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 359
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 29.03.2009 23:30
Eline saglık tarif için teşekkürler.
AYIŞIĞI Tarih: 20.03.2009 07:02
ellerine sağlık hayatım