çorba - çorba tarifi - Amasya çorbası nasıl yapılır
Malzemeler:
hamur için:
1 yumurta
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
Çorba için:
250 gr yağlı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı haşlanmış nohut
sos için:
3 çorba kaşığı tereyağı ve nane
Yapılışı:
Hamur malzemeleri karıştırılır. mantı hamuru kalınlığında açılır. 2 cm kalınlığında şeritler kesilir bol unlanarak üst üste dizilir ve üçgen şeklinde küçük dilimlenir. Tencereye 12 bardak su konur kaynayınca içine üçgen erişteler eklenir ve yumuşayanakadar pişirirlir. Ayrı bir kabda yoğurt, yumurta sarısı ve un karıştırılır. kaynayan sudan az az eklenerek yoğurt ılıklaştırılır ve çorbaya karıştırılarak katılır kaynayana kadar karıştırılır pişirirlir. içine haşlanmış nohut eklenir bir tasım daha kaynatılır. tuz eklenir hazırlanan sosla ikram edilir