pilav - pilav tarifleri - Osmanlı pilavları - osmalı sakız pilavı nasıl yapılır



Malzemeler:
1 kg. kuzu kuşbaşı et. ama diğer etlerden yapmak istiyorsanız etleri pişirin.
400 gr. pirinç
100 gr. tereyağı
2 parça damla sakızı. dövülmüş toz halinde
yarım çay kaşığı tarçın 1 de olabilir isteğe göre
1 kg. soğan
Yapılışı:
Soğanları robotta suyu çıkana dek parçalayın.bir tülbentte suyunu sıkın..elde ettiğiniz soğan suyuna normal su katarak 4 bardak suya tamamlayın..eti yıkayıp süzün..pirinci ayıklayıp yarım saat sıcak suda bekletin ve bolca yıkayıp süzün..etin yarısını orta genişlikte bir pilav tenceresine koyun..üzerine pirincin yarısını yayıp etin kalanını yayın..en üstünü yine pirinçle kaplayın..tuz, tarçın,sakız ve soğan suyu ile su karışımını üzerine döküp ,çok kısık ateşte pişirin..demlendirip servis edin..afiyet olsun..:1:

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 565
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 29.03.2009 23:10
Görünüşü nefis duruyor damla sakızıda ayrı bir tat verecektir.
CANÖZÜM Tarih: 23.03.2009 01:31
[COLOR="PaleGreen"]Emeğine sağlık