Aksaray Fen Lisesi

Son güncelleme: 14.03.2009 01:12
  • noimage


    Aksaray Fen Lisesi 1994-1995 eğitim-öğretim yılında, Aksaray Tacin mahallesindeki bir ilkokul binasında eğitim öğretime başladı. 18 Ekim 1998 tarihinde Süleyman DEMİREL Eğitim Kampusündeki kendi binasına taşındı.Okulumuzun açılışını 9. Cumhurbaşkanı Süleyman DEMİREL ve Başbakan Mesut YILMAZ yaptı.

    Okulumuz Aratol Belediye sınırları içindeki Süleyman DEMİREL Eğitim Kampüsünde, 35.000 metrekarelik ihata duvarı ile çevrili bir alan içinde, bir eğitim-öğretim binası, bir yatılı öğrenci pansiyonu, bir çok amaçlı salon ve bir lojman binası bulunmaktadır. Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu, Aksaray Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, Aksaray Anadolu İmam Hatip Lisesi, Aksaray İlköğretim Okulu ve Meslek Eğitim Merkezi okulumuza komşu okullardır.

    Ayrıca okulumuz ihatası içinde bir nizami çim futbol sahası, basketbol,voleybol ve hentbol sahası bulunmaktadır. Yapımı devam eden bir yapay çim futbol sahası vardır. Öğrenciler için dinlenme amaçlı bir kamelya, bir park ve çocuk parkı bulunmaktadır.


    Okulumuzun Eğitim-Öğretim İmkanları

    Okulumuzda öğretim süresi 4 yıldır. Kız ve erkek öğrencilerin bir arada okuduğu karma bir okuldur. Okulumuzda tek bir alan; fen bilimleri alanı vardır. Fen ve Matematik dersleri ağırlıklı bir program uygulanır. Öğrencilerimiz günde 7 saat, haftada 35 saat ders görmektedir. Sınıflarımız Fen Liseleri yönetmenliği gereği 24 öğrenciliktir. Her yıl 3 sınıf öğrenci kaydı yapılmaktadır. Okulumuza öğretmenler, bakanlığımızın yaptığı bir sınavla atanabilmektedir.

    Fizik, Kimya ve Biyoloji laboratuarlarımızda bilgisayar destekli deney setleri bulunmaktadır. Her öğrenciye bir bilgisayar olacak şekilde bilgisayar laboratuarlarımız vardır ve bu bilgisayarlar ADSL Internet bağlantılıdır. Ders olarak da Bilgi ve İletişim Teknolojileri dersi bulunmaktadır. Öğrenciler derste öğrendikleri bilgilerin uygulamasını laboratuarlarda yapmaktadır. Okulumuz kütüphanesinde binin üzerinde kitap vardır. Öğrencilerimizin yoğun ders programlarının yanında iyi düzeyde bir kitap okuma alışkanlığı vardır. Çim futbol sahası, basketbol ve voleybol sahalarını öğrencilerimiz aktif bir şekilde kullanmakta, çim sahada aydınlatma ile gece maçları da oynanabilmektedir.


    Okulmuzda bir satranç odası, bir multimedya odası ve çok amaçlı salonda üç adet masa tenisi vardır. Öğrencilerimiz il içi okullar arası spor müsabakalarına katılmaktadır. Çok amaçlı salon; sosyal ve kültürel amaçlı kullanılmakta, önemli gün ve haftaların kutlamaları ile tiyatro, müzik,eğlence programları burada yapılmakta, öğrencilere video projeksiyon cihazı ile dev ekranda milli maçlar ve takımlarımızın Avrupa kupa maçları izletilmektedir.


    Yatılılık imkanları

    Okulumuzdaki öğrenciler gündüzlü ve yatılı olarak okuyabilmektedir. İstediği takdirde Aksaray dışından kayıt yaptıran kız ve erkek öğrenciler, öğrenci pansiyonunda barınabilmektedir. Aksaray'da ikamet eden öğrenciler kontenjan dahilinde bu haktan yararlanmaktadır. Yatılı öğrencilerin paralı yada parasız yatılı olacağı ilgili yönetmeliklere göre belirlenmektedir.
#14.03.2009 01:12 0 0 0