Göz Çizdirmek -Excimer Lazer

Son güncelleme: 15.03.2009 22:53
  • Excimer Lazer Nedir - Lasık Nedir - Lasık Kimlere Uygulanabilir - Lasık kimlere uygulanmaz - Excimer Laser tedavisi


    Bugüne kadar dünyayı daha NET GÖRMEK için esiri olduğunuz gözlük ve kontakt lenslerden ömür boyu kurtulmanız mümkün. Nasıl mı?

    Ağrısız, acısız birkaç dakikalık Excimer Laser tedavisiyle. Bu sayede gözlük takmayı gerektiren korneadaki şekil bozukluğu ortadan kalktığından, kişi gözlük veya lens kullanmadan net bir görüş elde eder.

    EXCIMER LASER NEDİR?
    Excimer Laser, ArF gazı kullanarak 193 nm dalga boyunda ultraviole ışık üreten ve korneada yapılması gereken düzeltmeye göre ışını kontrol eden, içinde çok gelişmiş bir bilgisayar bulunan lazer cihazıdır.

    LASIK, Excimer Laser tedavisinde uygulanan yöntemin ismidir.

    LASIK OPERASYONU ile Excimer Laser Cihazı aracılığı ile miyop-hipermetrop-astigmat gibi korneanin KIRMA KUSURLARI düzeltilerek net görme sağlanır.

    LASIK OPERASYONUNDA, eski bir yöntem olan PRK da olduğu gibi kornenın en dış tabakası traşlanmayıp; önce şemada görüldüğü gibi korneada 0.16 mm kalınlığında bir kapak kaldırılır, daha sonra kornea ışınlanarak kırma kusuru düzeltilir ve kaldırılan kapak herhangi bir dikiş veya başka bir müdahale olmaksızın kapatılır.


    Hasta OPERASYON esnasında acı duymaz.
    LASIK görme kusurlarının tedavisinde güvenilir bir yöntem olarak tıp dünyasındaki yerini almış ve 1980'li yıllardan bu yana milyonlarca kişi tedavi olarak, sosyal, mesleki ve sportif alanlarda gözlük ve kontakt lens kullanımına bağlı yaşamış oldukları kısıtlamalardan kurtulmuştur.

    LASIK, kimlere uygulanabilir?
    -14 dioptriye kadar miyoplar
    -5 dioptriye kadar astigmatlar
    +8 dioptriye kadar hipermetroplar lazerle tedavi edilebilmektedir.
    18 yaşından büyük kişiler.
    Yapılacak ön muayene ve tetkikler neticesinde göz yapısı ameliyata uygun bulunan kişiler.

    LASIK ameliyatı olmak üzere başvuran her hasta öncelikle detaylı bir göz muayenesinden geçirilmelidir. Bu muayenede amaç kisinin tedavi edilmesi gereken derecelerini saptamanın yanı sıra gözünde başka rahatsızlıkları olup olmadığını belirlemek açısından son derece önemlidir.

    LASIK, kimlere uygulanmaz?
    Keratokonus hastaları
    Kornea dokusu kalınlığı yeterli olmayanlar
    Hamile hanımlar
    Romatizmal hastalığı olanlar
    Diyabetten dolayı göz içi kanaması olanlar lazer ameliyatı olamazlar.
#14.03.2009 23:48 0 0 0
  • Hiç düşündünüz mü neden göz doktorlarının çoğu gözlük kullanır? Neden çizdirmezler? Lütfen gözünüzü çizdirmeden önce bunu düşünün.
#15.03.2009 22:53 0 0 0