Süleyman Karadağ - şivan

Son güncelleme: 04.11.2010 19:26
  • tek türkiye oyuncusu Süleyman Karadağ [şivan] - sivan - Süleyman Karadağ - şivan




    noimage

    noimage

    Tek Türkiye Dizisinin Şivanı Hakkında Kısa bir bilgi:
    Bakalım Gerçek Hayatta Nasıl birisiymiş Şivan
    Süleyman Karadağ 1971 Kars Doğumlu. Liseyi İstanbul'da okudu ve AÖF İşletme mezunu. 1993'ten beri sinema ile uğraşıyor. Senaryo, dublaj, gibi görevlerde yer alıyor..Oniki adet kendi çektiği ve yönettiği filmi var. Berivan gibi birçok ünlü dizide rol aldı. Şivan: Terör örgütünde sözde komutan olan Şivan, masum canları yakmakta oldukça becerikli, vatana düşman 1 karakter.

    röportaj
    Türk izleyicisi Süleyman Karadağ'ı her ne kadar Doğu'yu konu alan filmlerdeki rolleriyle tanısa da, "Tek Türkiye"deki ŞiVan karakteri ile sivrildi televizyonda. Samanyolu'nda perşembe günleri yayınlanan dizide terör örgütünün elebaşısını oynayan Karadağ, dizideki kötülüklerinden çok şivesi ve oyunculuğuyla konuşuluyor.

    Tiyatro eğitimi olmayan; ancak Yeşilçam ekolünden geldiğini söyleyen Karadağ, bugüne kadar rol aldığı 12 filmin tamamında 'Göç' ve 'Tek Türkiye'deki gibi Doğu'da yaşayan Vatandaşların yaralarına parmak bastığını söylüyor. Karadağ, "Tek Türkiye'yi gören yapımcılar, yönetmenler arıyorlar. Doğu Destanı diye bir proje için aradılar. Anadolu motifine çok yakışıyorum herhalde. Ancak Tek Türkiye'nin finali ile 'Doğulu' kostümümü çıkaracağım. Biraz da şehir öyküleri oynamak istiyorum." diyor. Aslen Kafkas göçmeni olan ve Kars'ta doğan Karadağ, Kürtçeyi çok az biliyor. ŞiVan karakterinin seslendirmesini de kendisi yapan oyuncu, Karadeniz, Yörük ve erzurum ağızlarını da çok iyi konuşuyor. Dizide kendi sesiyle oynayan iki kişiden biri olan Karadağ, daha önce de pek çok filmin seslendirmesini yapmıştı...

    'ŞiVan amca, ne olur iyi ol'

    ŞiVan'ı görüp de 'kötü adam' rollerinin aranan ismi diye düşünebilirsiniz Süleyman Karadağ için. Ancak oyuncu daha önce hiç kötü rolde oynamamış. Yalnızca küçük bir mafya babası rolü bulunuyor 'kötü' dediği... ŞiVan karakteri için de geniş bir araştırma yapmış. Hatta kostüm konusunda dizinin sanat yönetmenine fikir vermiş. Gerek ses rengi, gerek ata binmesi gerekse dağ çekimlerindeki refleksleriyle gençlere oyuncu koçluğu da yapan Karadağ, ŞiVan'ın halk tarafından çok sevilmesi ile ilgili olarak, "Kötüyü sevdirdim. ŞiVan'ın içinde de bir insanlık kırıntısı var. O da espri yapıyor, gülüyor. Belki de seyirci buradan küçük bir sıcaklık buluyor. Şu ana kadar terörist diyeni duymadım. Özel bir seyirci kitlemin oluştuğunu biliyorum. Ama tabii ki bu bir ekip işi. Bana göre ŞiVan, değerlerini yitirmiş biri. Sonuna gelince; hem kendi yaptıklarının hesabını kendinden soracak hem de ona bunları yaptıranlardan soracak..." diyor.

    Gittiği her yerde el üstünde tutulan Karadağ, onlarca panele ve söyleşiye katılmış. Bir okulda küçük bir çocuğun söylediği 'Seni çok seviyoruz ŞiVan amca, ne olursun iyi ol. Doktor ve öğretmeni sen koru.' sözü bir türlü aklından çıkmıyor. Bazı televizyon eleştirmenlerinin ŞiVan karakteri ile ilgili yazdıkları yazılara da anlam veremeyen Karadağ, 'Tek Türkiye'nin izlenme oranlarıyla ilgili olarak da, "Çok izlendiğini biliyorum. Terör bu ülkenin kanayan yarası, bu dizi bunu anlatıyor. Halk arasına girip anket yapın, reytinglerimizden çalındığı ortaya çıkacaktır. AB ölçümlerini yapanlar her bölgeden bin kişiye sorsunlar bakalım neyle karşılaşacaklar? Reytingler sadece İstanbul çevresinde ölçülmez. Sırf kanal kurtarmak için reytingleri yükseltilen programlar var." şeklinde konuşuyor.

    oyuncu, usta-çırak ilişkisinden bahsederken de Yeşilçam'da yetiştiğini gururla anlatıyor. Teknolojiye rağmen eski filmlerin tadını bulamadığından dem vuruyor, sonra da... Ekrandaki sert görüntüsünün altında, esprili ve sevecen bir kişiliği var ŞiVan'ın... İçinden geldiği Doğu'yu ve kültürünü önemsediğini ise şu cümleyle özetliyor: "İnsanların iki şeyine saygı göstereceksin. İlki ananesine, ikincisi ise ekmeğine..."
#15.03.2009 11:31 0 0 0
  • şivan dizide çok komik
#20.10.2009 15:30 0 0 0
  • biz o dizi naletliyoruz
#19.02.2010 06:06 0 0 0
  • şivan çok komik ve dizinin kralı
#26.02.2010 18:24 0 0 0
  • şivan sana helal olsun
#26.02.2010 18:25 0 0 0
  • şivan her gün seni babannemle birlikte izliyoruz. helal olsun sana... rolünü çok gerçekci yapıyorsun... hep böyle devam et...
#03.11.2010 17:04 0 0 0
  • şivan bu perşembe yani şimdi ödevim var izleyemiyoruz.
#04.11.2010 19:26 0 0 0