Serhan Yavas

Son güncelleme: 14.03.2011 16:05
  • noimage


    Doğumu
    1972 - İstanbul

    Eğitimi
    Marmara Üniversitesi Spor Akademisi





    FOX ekranlarının beğeniyle izlenen dizisi 'Yemin'de Tuba Ünsal ve Zeyno Üstünışık'la başrolü paylaşan Serhan Yavaş, oyunculuğu kadar yakışıklılığıyla da adından söz ettirmeye başladı. Aslında tenis hocası olan Yavaş, seyircilerin artık kendisi gibi yeni yüzler görmek istediğini söylüyor

    Sizi önce bir çikolata reklamında izledik. Şimdi de Yemin dizisinde Menderes karakterini canlandırıyorsunuz. İlk kez bir dizide oynuyorsunuz değil mi?Aslında Marmara Üniversitesi Spor Akademisi mezunuyum, branşım da tenis hocalığı. 90'dan beri modellik ve reklam oyunculuğu yapıyorum. 98'den sonra 4-5 sene uzak kaldım ve bambaşka bir sektöre yöneldim ailevi nedenlerden dolayı... 2005 yılında modellik ve reklam oyunculuğuna geri döndüm. Ondan sonra bir iki reklam filmim oldu. En son bir çukulata reklamında oynadım ve ardından da bu dizi oldu.

    Ne çekti bu projede sizi?
    Her zaman oyunculuğa ilgim ve yatkınlığım vardı. Bugüne kadar sayısız reklam filminde oynadım bir de Osmanlı'nın son dönemleriyle ilgili 4-5 bölümlük bir dizi çekmişlerdi; Türk-Fransa ortak yapımı. Orada da Derya Baykal'ın armatör yeğeni rolündeydim. Artık yapımcılar, yönetmenler yeni yüz arıyorlar anladığım kadarıyla. Çünkü muazzam bir dizi furyası var. Ben de yeni bir yüzüm. Bir şeyi yapıyorsam onu en iyi şekilde yapabilmek için çok çalışırım.

    Modelliğinizin avantajı olmuştur en azından kameraya nasıl bakacağınızı biliyorsunuzdur...
    Evet faydası oldu ama burada model duruşları geçerli olmuyor. Kameraya alışkınlık açısından faydası olduğu doğru...


    Defalarca dizilerde oynamış kadar rahat olmanızın sırrı ne?
    Bana bunu söyleyen çok oldu. Dizinin ilk bölümünü izleme şansım olmamıştı ama herkes çok iyi deyip duruyordu. Sonra izledik ekiple birlikte ve gözlerim doldu. Oyuncu koçum Süreyya Güzel'den ders almadan önce Menderes karakterine evde kendim çalıştım tabii. Nasıl davranır, nasıl konuşur, nasıl bakar diye düşünüp aynanın karşısında çalıştım hep. Çok neşeli çalışıyoruz. Bazı yönetmenler bağırır çağırır diye duyum almıştım. Ben tenis hocasıyım bir insana bir şeyin nasıl öğretileceğini çok iyi bilirim. Bunun kademeleri vardır. Bu kademeler içersinde öğreteceğiniz kişinin psikolojisi çok önemlidir. Aşırı derecede bağırış çağırışlar insanı geri iter. Ben sonuçta 4 tane dizi çekip buraya gelmedim. Merdivenin birinci basamağındayım. Benimle bu doğrultuda ilişkiye girdiler ve kolay oldu. Yaklaşımlar iyi olduğu için kendimi şanslı hissediyorum.

    Sokakta sizi tanıyorlar mı?
    Hiç kimse beni tanımıyor, çünkü ben yolda dolaşamıyorum. Dolaşmaya zamanım kalmıyor. Haftada belki 1- 1,5 gün tatilim oluyor. Bunda da evde oturuyorum. Ev hayatını severim. Görüşemediğim arkadaşlarımla görüşüyorum. Dizi başladığından beri bir iki kere alışveriş olayım oldu, kimse tanımadı.


    Diziyi henüz izlememiş olanlar için konusunu ve Menderes'in nasıl biri olduğunu anlatır mısınız?
    Dizi Menderes üzerine kurulmuş aslında. Çok dürüst, çalışkan ve ailenin birtakım geleneklerine bağlı. Fakat Menderes büyük bir acı içerisinde abisini kollarında kaybediyor. Duygusallığı ve abisine olan bağlılığından dolayı da ona bir yemin ediyor. Asuman'ın hamile olduğunu ve abisinin çocuğunu taşıdığını öğreniyor. Verdiği yemin de onlara bakmak ve evlenip lekelenmeden ailesine katıp yaşamına yön vermek. Tabii Menderes'in hiçbir zaman abisinin sevdiği kadına duygusal olarak yaklaşması mümkün değil. Bütün bu yemininden dolayı kendi hayatını da yaşayamıyor. Günün birinde kendini sarsan derecede birine aşık oluyor. Ve bu aşkını kaybetmemek için ailesini yokmuş gibi lanse ediyor. Aynı şekilde kendi ailesine de Leyla'dan bahsedemiyor onları hayal kırıklığına uğratmamak için ama zaman içinde bu ortaya çıkıyor. Asuman da zaman içinde Menderes'e aşık oluyor ona sahip çıkıp oğluna babalık yaptığı için inanılmaz derecede bağlanıyor. Eve sarhoş geldiği bir akşam ondan faydalanıyor, neticesinde de tamamen Menderes'in istem dışı hamile kalıyor. Fakat Menderes'in ona olan tutumu kesinlikle değişmiyor. Olayı yaşanmamış kabul ederek ona bakıyor. Ama diğer tarafta çok aşık olduğu biri var. Aşk olunca gözünüz bir şey görmez mantıklı düşünemezsiniz, kalırsınız, hep sonraya atarsınız. Her bölümde yeni bir ok, soru işaretleri çıkıyor. Ben hikayeden çok etkilendim.

    'MENDERES YAPMASI GEREKENİ YAPTI'


    Siz Menderes olsanız ne yapardınız?
    Söz konusu olan tutkulu bir aşksa eğer bu şekilde davranmanız gerekiyor. Çünkü mantıklı düşünemiyorsunuz. Mantığınız size 'hayır olmamalı, benim bambaşka bir hayatım var' dese de, iş farklı yerlere gider. Öyle bir aşkı yaşamak lazım. Bir de kaybetme korkusu... Menderes yapması gerekeni yapmış. Çünkü aşık.

    Dizinin reytingleri nasıl?
    Her hafta yükseliyor. Piyasadaki diğer işlere bakıyoruz, konu, hikaye, ortaya çıkan meyve olarak bizim işimiz çok güzel.

    Oyunculukta hedefiniz ne?
    Ünlü olayım kısmında değilim. Yaptığım iş, sektördeki kişiler tarafından beğenilip takdir ediliyorsa oradaki olayım tamamdır. Töreyle ilgili diziler var bana bir teklif geldi değerlendirmedim. Fotokopilerle vaktimi harcayamam.

    'LEYLA HER ŞEYİ ÖĞRENECEK'

    İlerleyen bölümlerde neler olacak? Asuman ya da Leyla'dan vazgeçebilecek misiniz?
    Dizi çok farklı bir yola gitmeye başladı, Asuman'a bir takım şeyleri anlattım Leyla'ya da anlatacağım. Asuman'dan kopamayacak pozisyonlara geleceğim ve dolayısıyla iki farklı hayatı yaşamaya devam edecek Menderes... Leyla'nın da olayları öğrenme durumu olacak ama çok farklı bir biçimde... Hakikaten hikayede çok muazzam şeyler olacak, gelişmelere inanamayacaksınız.

    Rol arkadaşlarından bahsedersek... Zeyno Üstünışık, Tuba Ünsal ikisi de eşinizi oynuyor...
    Ekrandaki dengeler... Zeyno bana rol gereği sürekli yaklaşmaya çalışıyor, ben niye yaklaşmaya çalışıyorsun diye geri çeviriyorum. Fakat kamera arkasında biz çok laylaylomuz. Çok espri yapıyoruz. Çok komik bir insan Zeyno Üstünışık, çok rahat konuşuyoruz onunla. Tuba'yı çok yakından tanımıyorum. Tuba çok yoğun, çekimleri oluyor sürekli. Tuba ile bir arada olacak vaktimiz olmadı ama hiçbir şekilde kadro içinde anlaşamadığım kişi yok. Sette çok eğleniyoruz. Bu konuda şanslıyım.

    5 YAŞINDA ÇOCUĞU VAR
    Peki tenisi neden bıraktınız?
    Yaptığınız bir iş, hayatınızda yaşam tarzınız haline dönüşür sonra amacınıza ulaşırsınız ve bırakırsınız. Ama hayatım boyunca günün belli saatlerini tenise ayırmak zorunda hissediyorum kendimi. Kan dolaşımı çok önemli. Tenis benim sağlıklı yaşamamı sağlıyor.

    Kaç yaşındasınız?
    Nisan'ın 27'sinde 35 olacağım.

    Evli misiniz?
    3 sene önce boşandım ben... 5,5 yaşında bir çocuğum var ama şu anda hayatımdaki tek aşkım o benim...


    https://www.main-board.com/unluler/238397-serhan-yavas-resimleri.html
#15.03.2009 22:15 0 0 0
  • seni çok begeniyorum çok karizmatiksin çok tatlısın unutulmaz dizisinde oynamak isterim.ve çok yakısıklısın
#11.12.2009 15:41 0 0 0
  • unutulmaz dizisinde oynamak istiyorum sizi çok sewiorum. lutfen yaaaaa
#11.12.2009 15:44 0 0 0
  • Tesekkurler
#19.02.2010 00:31 0 0 0
  • sizi çoq sewiorum serhan yavaş

    dizide oynamak istiorum
#24.02.2010 01:23 0 0 0
  • serhan yavaşı çok yakından takip ediyorumm :))
#22.05.2010 14:07 0 0 0
  • serhann beyy size hayranıyım benn unutulmaz izliyorum ve seviyorumm
#14.03.2011 16:05 0 0 0