Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi Bölümü

Son güncelleme: 16.03.2009 00:08
  • Programın Amacı
    Endüstriyel otomasyon programının amacı güncel üretim teknolojileri, talaşlı makine üretimi sanayi sektöründe çalışacak ara insangücünü yetiştirmektir.

    Programda Okutulan Belli Başlı Dersler
    Endüstriyel otomasyon programında matematik, bilgisayar, teknolojinin bilimsel ilkeleri, mühendislik bilimi, teknik resim, bilgisayar destekli desen, CNC makineleri, mekanik, makine ve üretim analizi, materyel teknolojisi gibi dersler okutulmakta ve uygulama yaptırılmaktadır. Bu programda dersler İngilizce'dir.

    Gereken Nitelikler
    Endüstriyel otomasyon programında okumak isteyenlerin fen bilimlerine ve özellikle fiziğe ilgili ve bu alanda başarılı, mekanik yeteneğe sahip, gözlerini ve ellerini uyumla çalıştırabilen, başkaları ile işbirliği halinde çalışabilen, dikkatli kimseler olmaları gerekir.

    Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları ışler
    Endüstriyel otomasyon programını bitirenlere "Endüstriyel Otomasyon Teknikeri" unvanı verilir. Endüstriyel otomasyon teknikerleri talaşlı makine üretimi yapan fabrikalarda mühendis ile teknisyen ve işçiler arasındaki ilişkiyi sağlayan eleman olup mühendis tarafından hazırlanan üretim planının uygulanmasın sağlar; üretilen ürünün kalitesini kontrol eder; işçi ve teknisyenlerin çalışmalarını denetler, bilgisayarlı sayısal denetimli tezgâhlar için program hazırlar; bilgisayar destekli teknik resim yapar.

    Çalışma Alanları
    Endüstriyel otomasyon teknikerleri özel sektörde küçük ölçekli talaşlı işletmelerde kalite ve işletme müdürü, büyük ve orta ölçekli işletmelerin üretim müdürlüklerinde mühendis yardımcısı olarak görev yaparlar. Endüstriyel otomasyon teknikerleri daha çok endüstrinin geliştiği bölgelerde iş bulma olanağına sahiptir.


    Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi Bölümü Olan Üniversiteler ve İlgili Fakülteleri

    EGE - EGE MESLEK YÜKSEKOKULU
    ONDOKUZ MAYIS - AMASYA MESLEK YÜKSEKOKULU
    CUMHURİYET - SİVAS MESLEK YÜKSEKOKULU
#16.03.2009 00:08 0 0 0