Türk Telekom bu kez de Sobee'ledi!

Son güncelleme: 16.03.2009 14:18
Han Han foto
  • Türk Telekom internetten oynanan oyunları kullanarak katma değerli servislere de yatırım yapmaya devam ediyor. Eğitim şirketi Sebit'ten sonra popüler oyunları tasarlayan Sobee'yi satın alıyor..

    Sobee, Last Ninja 2, First Samurai, Street Racer gibi ünlü oyunların yapımcısı ve bir çok ödül almış dünyaca ünlü oyun yazarı Mevlüt Dinç tarafından kurulan bir oyun tasarım şirketi.

    Daha önce Mynet ve Vestel'den aldığı destekle İstanbul ve I can Football gibi oyunları hazırlayan Sobee, Türk Telekom çatısı altına giriyor. TTNet gibi 5.5 milyon ADSL abonesi olan kardeş şirketle birlikte daha büyük cirolara erişmesi beklenen şirket Türkiye'de en büyük ilgi gören spor olan futbol ile ilgilenecek. Türk Telekom ve grup şirketleri futbol kulüpleri ve Futbol Fedarasyonu ile sponsorluk anlaşmasına sahip. Satış işlemlerinin ay sonuna kadar bitirmesi beklenirken fiyat konusunda bir bilgi yok.

    TTNet daha önce video ve müzik hizmetleriyle içerik konusuna adım atmış ve online eğitim sitesi Sebit'iardından da altyapı hizmeti veren Argela ve İnnova'yı da geçen yıl şirket çatısı altına toplamıştı.
    Türkiye içinde büyük cirolar yaratan bir pazar olan oyun sadece internette değil, mobil ortamda da büyük gelir kaynağı oluşturuyor.
    Mobil oyun pazarını büyüklüğü 2006 'da 20 milyon TL, 2007'de ise 25 milyon TL civarında.

    2008 rakamlarında da büyüme trendi devam ediyor. 2008 yılında Turkcell, Avea ve Vodafone aboneleri de eklendiğinde mobil oyun pazarının 40 milyon TL civarında olabileceği tahmin ediliyor.
#16.03.2009 14:18 0 0 0