Malzemeler

1 patlıcan, küp küp doğranmış
1 soğan, piyazlık doğranmış
2 diş sarımsak, kıyılmış
2 kabak, küp küp doğranmış
2 büyük kırmızı biber, közlenmiş, kabukları soyulmuş
4 yemek kaşığı zeytinyağı + 2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı taze kekik, doğranmış
5-6 domates, soyulmuş, çekirdekleri çıkartılarak iri söğüşlük dilimlenmiş
2 yemek kaşığı doğranmış fesleğen
1/2 su bardağı doğranmış maydanoz
Tuz, karabiber


Hazırlanışı;
Doğranmış patlıcan, kabak 4 yemek kaşığı zeytinyağıyla fırına dayanıklı bir kabta karıştırın, ½ yemek kaşığı kekik, kendi kullanım miktarınıza göre tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın ve önceden ısıtılmış ızgara konumuna getirilmiş fırında közleyin.

Közlenmiş kırmızı biberleri şerit halinde doğrayın.

Büyük bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve sarımsak ve soğanları biraz yumuşayıncaya kadar kavurun.

Doğranmış domatesleri ve biberleri ekleyin, domatesler çok ezilmeden 5-6 dk. kavurun.

Közlenmiş kabak ve patlıcanları ekleyin, karıştırın. Fesleğen, tuz, karabiber, kekik ve maydanozu ekleyin, karıştırın. Servis yapabilirsiniz.

Lezîze'den

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 306
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 16.03.2009 17:32
bayılırım ..
çok nefis görünüyor üstelik
ellerine sağlık canım