Malzemeler: 6-8 kişilik
4 adet yufka
125 gram yağsız beyaz peynir
125 gram lor peyniri
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
pulbiber
3 adet yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağı süt

Hazırlanışı:

Bir kapta beyaz peynir, lor peyniri, kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve pulbiberi karıştırın. Isıya dayanıklı, dibi yuvarlak bir tencereyi yağlayın. Yufkalardan bir tanesini, kenarlarından eşit sarkacak şekilde yerleştirin. Bir buçuk adet yufkayı elinizle diderek tencerenin içindeki yufkanın içine serpin. Hazırladığınız peynirli harcı boşaltın. Üzerine kalan yufkaları didikleyerek serpin. Derin bir kasede yumurta, sıvıyağ ve sütü çırpın. Bu karışımdan 1 çay bardağı ayırıp kalanını yufkaların üzerine boşaltın. Kenarlarından sarkan yufkaları böreğin üzerine toplayın. Ayırdığınız yumurtalı karışımı yufkanın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Börek piştikten sonra servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 388
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 05.04.2009 02:08
Eline saglık nefis görünüyor.
BoardBeLasi Tarih: 24.03.2009 11:44
[COLOR="Pink"]ellerine saglik, guzele benziyor..
Kartopu55 Tarih: 16.03.2009 22:42
Sevgili kardesim gece gece agzimiz sulandi.Degerli paylasimin icin tesekkürler.Ellerine saglik.