Kısa sürede pratik ve nefis bir meze keyfi.


Jambon mezesi
Uygulama Kolaylığı
Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 15 dakika
1 Porsiyon 265 kalori
8 kişilik


Malzemeler:
300 gr jambon (salam da olabilir)
500 gr yoğurt
100 gr mısır
2 soğan
1 - 2 taze soğan
150 gr margarin
Taze çekilmiş karabiber

Nasıl Hazırlanır:
1. Soğanların kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Aynı şekilde jambonu da küpler halinde kesin.

2. Jambonu yağsız tavada hafifçe kavurun. Soğanı ve margarini ekleyin. Soğan pembeleşince ateşten alın. Yoğurdu ilave edip karıştırın ve üzerini kapatıp bekletin.

3. Taze soğanı ayıklayıp yıkayın. Küçük parçalar halinde doğrayın. Jambon sosunu ısıtın. Bol karabiberle tatlandırıp ayrı bir kaba yerleştirerek, üzerine taze soğanı ve mısırları serpin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 366
favori
like
share