poğaça tarifi - hamuş işleri - gazozlu pağaça yapımı



Malzemeler:

1 su bardağı oda ısısında sade gazoz
çamlıca marka vb.
yarım su bardağı su
250 gr tereyağı oda ısısında
30 gr yaş maya veya
1 çorba kaşığı toz maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
un

İçine: peynir maydanoz karışımı vb.

Üzerine:

yumurta sarısı

çörek otu vb.



Yapılışı:

Yoğurma kabına gazoz,su, maya, şeker ve tuz eklenir karıştırılır. 2 su bardağı un ilave edilir elle yoğurulur. 250 gr oda ısısında tereyağı eklenir tekrar yoğurulur ve azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır. yarım saat mayalanır. hamur 4 parçaya ayrılır her parça az unlu zeminde merdaneyle tatlı tabağından büyük açılır bıçakla veya hamur ruletiyle 8 üçgen parçaya kesilir. hazırlanan iç yerleştirilir sigara böreği gibi sarılır. yağlanmış tepsiye aralıklı dizilir. üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilir 30 dakika mayalanır. önceden ısınmış 185 derecede pişirilir.


not: Gazoz bardağa konmadan önce kendi şişesinde oda ısısında bekleyene kadar açılmamalı. gazozun gazının gitmemesi gerekiyor. tarıf yuva mayadan..

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1752
favori
like
share
dumanalti Tarih: 05.04.2009 18:07
güzel görünüyor eline sağlık
Piranha_TR Tarih: 05.04.2009 04:20
hemen anneme tarifi göstereyim sağol
SU-PERISI Tarih: 05.04.2009 02:06
Görüntüsü harika gazozlu poğacayı deneyecegim eline saglık canım.
Şayeste Tarih: 17.03.2009 11:09
Çook güzel bir tarif bu..
Sonucun güzel olacağı malzemelerden belli..
Mutlaka deniycem canım
Teşekkürler..