Rayman Raving Rabbids

Son güncelleme: 17.03.2009 22:36
  • Sistem Gereksinimleri

    İşletim Sistemi: Windows® XP (only)
    İşlemci: 1 GHz Pentium® IV or AMD Athlon" class processors (2.5 GHz Pentium IV, AMD Athlon or better recommended)
    RAM: 256 MB (512 MB recommended)
    Ekran Kartı: 64 MB DirectX® 8.1-compliant video card (128 MB video card recommended) (see supported list*)
    Ses Kartı: DirectX 8.1-compliant sound device
    DirectX Version: DirectX 9.0c (included on disc)
    CD-ROM: 8x CD-ROM or better (32x or better recommended)
    Hard Drive Space: 1.5 GB
    Keyboard and mouse, Windows-compatible gamepads

    *Supported Video Cards at Time of Release
    NVIDIA® GeForce" FX /6/7 series
    ATI® Radeon® 9000/X series


    noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage


    Oyun Bilgileri Oyun tanıtımı

    Yıllar yılı eğlence mantığı ile birçok oyun üretildi. Şüphesiz ilk ps vakitlerinde Crash Bandicoot, Spyro vb. Şimdinin ünlü ve efsaneleşmiş kahramanalrı ile tanışmamış olanımız yoktur.Yine o eski dediğimiz zamanlarda olduçka ilginç bir oynanabilirlik ile RayMan isimli bir kahraman çıkıvermişti.Pc'lerin daha canavarlaşamadığı dönemlerin vazgeçilmez eğlence kaynaği olan RayMan günümüze kadar çoklu evrimlere uğrasada eski havasını nihayet 2006'nin sonlarına doğru çıkan Raving Rabbids ile yeniden yakalamış.

    Catch Us If You Can?
    Kim derdi dünyanın sonunun bu kadar erken geleceğini? Düşman çok yakın.Yenilmez silah ve teknolojileri ile insanoğlunu yoketmeye hazırlanıyor.Ve korkarak söylüyorum ki bunu başarmamaları için hiçbir engel yok.Üstün havuc,süzgec,sopa,sosis ve pompalari ile yeryüzünde terör estiriyorlar.Kimlermi? Tavşanlar.Evet, kim derdi tavşanların birgün havucları yemek yerine silah olarak kullanıp dünyayı ele geçireceklerini?Onlar artik en büyük zaferlerini yaşiyorlar.Peki bu güç durumdan bizi kim kurtaracak? Batman? SuperMan? Peki ya Spiderman? Hayir... RAYMAN!!!

    Elbette bir oyuna göre oldukça cesur bir konu sayilabilir bu.En azindan düşmanlar tavşan ise eğlence ve espiri hiç kesilmiyecek demektir.Ama daha fazla derine inmeden herseyin başı olan yer yani cd nin konsola takıldığı ana dönelim.Oyun başlarken agızları açik bırakacak bir intro bekliyorsanız, şansınızı lütfen başka bir oyunda deniyin derim size.Çünkü açılışta Rayman ve arkadaşlarının sakınce yaptiklari piknik sırasında tavşanlar tarafından sosisler eşliğinde esir alınmasından daha başka birsey göremeyeceksiniz.Ama bu tavşanlar sizin bildiklerinizden biraz farklı.Bir bakıma Psikopat diyebiliriz. Tek bir şeye inanıyorlar ve buda dünyayı ele geçirmek.Hernekadar insanoğlu süzgeç ve sosilere nasıl yenik düştü bilinmesede konuyu benimsememiz oldukça önemliOyuna tavşanlardan baska birşeyin bulunmadığı bir arenada başlıyoruz.Onun dışında Rayman esir hayati geçiriyor. Her arena günü 4 kücük 1 büyük görev yapııyoruz.Ama sizleri temin ederim yıllardır eğlence ve macera oyunlarina olan sevgim bu oyun ile tavan yaptı.Hayatım boyunca bu türlü görevleri başka hangi oyunda görürüm ve bukadar çcok gülerim bilemiyorum.Arenadaki görevler dikkatli bakılırsa türler eşliğinde sınıflandırılmış olduğu farkedilecektir.4 ufak görevi Zeka,Yetenek,Hiz ve Gizlilik şeklinde ayarlanmiş dersem yanlış söylemiş olmam.Son ve ana görevler ise Fps modunda sert pompa firlatma çatışmaları ile geçiyor.Her bölümün keyfi bambaşka.Tavşanlar tam anlamı ile çıldırmış ve binbir şekilde karşimiza çıkıyorlar.Arenadaki 4 ufak görevi tamamlarsanız her seferınde bir bonus eşya kazanıyoruz.Bunlar tip,müzik,saç,gözlük,ayakkabı vs. itemler ile mevcutlandırılmış. RayMan i oyun boyunca şekilden şekile sokabileceksiniz.

    Tavsanlar Her Konsolda Karşımızdalar.
    Rayman Raving Rabbids'i aslında "Only For Wii" şeklinde piyasaya çikacağını düşünmüştüm fakat Wii'ye çıkması bir yana Ps2,Ps3,Xbox,Xbox360,Gamecube ve Nintendo Ds için'de çıkarılması benim hemen oyuna atılmamı sağladı.Aslında Wii" de oynansa daha eğlence dolu sonuçlar çıkacağı kesin olsada oyunu incelediğim platform Ps2 idi.Grafikler hayliyle Wii'ye göre biraz daha yetersiz.Ama bu lafimi Ps2'de çok kötü durumda şeklinde anlamayın.Grafikle yinede güzel.Ses konusunda nasil bir cümle yapmam gerektigini inanin 10 dakika düsündüm. Tavşanlarin çığlıkları aşırı derecede komik ve eğlenceli.Aslında oyunda Tavşanlar Rayman'nin daha önünde duruyor.Yani tüm dikkatler onlarda.Yaptıkları herşey sıradışı ve espirili.Konuşma olayı bu oyunda mevcut değil.Sadece mırıldanmalar ve bağırışmalar var.Grafikler iyi demiştim iyi olması bir yana Renkler asiri açık sonuçta çesitli mekanlarda dolaşıyoruz ve hepsi bir cennet adeta, tasarımları en çok göze çarpıyor zaten.Ama en çok eğleneceğiniz bölüm sahil bölümü ile Texas.Arenaya baktığınızda tavşan topluluğunun 3'üncü sıradan sonrakı halinin 2d olduğu anlaşılsada büyük bir sorun ifade etmiyor.

    Siper Alin Havuclar Geliyor!!!
    Düşmanlarımız olan Çılgın Tavşanlar oyun boyunca birçok tipte karşımıza çıksada öyle birtanesi varki sizleri yaklasık bir yarım saat gülme krizine sokabilecek durumda.Splinter Cell'in ünlü kahramani Sam Fischerin tavsan halini mutlaka görmelisiniz .Bıçak yerine Sosis olsada yinede harika .Onun dışında bulunduğunuz bölgeye göre tipleride degişiyor.Örneğin sahil bölümlerinde yaprak etekli,sortlu, günes gözlüklü olurken,texas'ta kovboy ve kızılderili tavşanlar bulunuyor.Farkindayım söylediklerim olduçka garip fakat bu oyun icin daha başka birşey inanın yazılamaz. Baştan aşaği komedi içeriyor zaten.Ayrica SüperMan'inde tavşanlaşmış halini mutlaka görmelisiniz.Onlar dışında görevlere dönecek olursak her arena günü birde dans yarışması var.Rayman ve diğer tavşanlar dans yeteneklerini burada sergiliyorlar.Yapacağiniz combolar ile oldukça eğlenirken bir hayli zorlanıcaksınız.Ayrıca esir geçirdiğiniz boş anlarda yani hücrede yapabilecekleriniz şeylerde unutulmamış.Örneğin dolabınızdan kıyafet seçebilir,müzik dinliyebilir,tuvalete oturup hayal kurma gücünüz ile eski günlerdeki geçtiginiz bölümleri baştan oynayabilir ve her arena günü sonunda kazandiğiniz pompalar ile oluşturduğunuz kaçış merdivenini deniyebilirsiniz.Açıkcası tuvalet yapan tavşanlarin kapılarını kapatma,delikten çikan kafalara kürek ile vurma,havuç suyu sıkma,zincir atlama,pompa firlatma,domuz yarıştırma gibi ilginç ötesi görevler ile nekadar kötü zaman geçirilir diye sorarsanız, hiç cevabını alırsınız.Açıkcası ailecek oynanması daha mantıklı bir oyun Rayman Raving Rabbids.

    Garip Son
    2007'nin sonlarina doğru çıkarılan oyunlar arasında eğlence mantığını en iyi biçimde yaşatan Rayman Raving Rabbids ilginç konu ve oynanışı, sıradışı espirileri hiçbir oyunda göremeyeceğiniz teknolojisi ile mutlaka oynanması gereken yegane macera ve eğlence oyunlarından birisidir.

    İyi Oyunlar...
#17.03.2009 22:36 0 0 0