Kremalı Kuşkonmaz Çorbası

Son güncelleme: 17.03.2009 23:22
  • noimage

    Malzemeler:
    120 gr tereyağı
    120 gr un
    2.5 lt sıcak tavuk suyu
    750 gram ön haşlaması yapılıp doğranmış kuşkonmaz
    200 ml krema
    100 gram haşlanmış kuşkonmazın yeşil kısmı
    Tuz
    Karabiber



    Hazırlanışı:
    Tereyağında unu kavurarak soğutun.
    Sıcak tavuk suyunu ekleyin, karıştırarak pütürleri dağıtın.
    Kuşkonmaz parçalarını ilave edin.
    Çorbayı bir taşım kaynatın.
    45 dakika kısık ateşte pişirin.
    Süzgeçten geçirip, başka tencereye alın.
    Kremayı, tuzu ve biberi ekleyin.
    Kuşkonmazın yeşil kısmını 5 cm uzunluğunda kesip çorbaya ilave edin.
    Isıtarak servis yapın.
#17.03.2009 23:19 0 0 0
  • teşekkürler güzele benziyor
#17.03.2009 23:22 0 0 0