Skype'lı Nokia'lar Geliyor

Son güncelleme: 17.03.2009 23:48
  • Skype ve Nokia işbirliğine gitti. Bundan böyle Nokia cihazları, Skype yazılımıyla birlikte gelecek. Uygulamaya ilk olarak, bu yılın üçüncü çeyreğinde Nokia Nseries ile başlanacak. Skype ve Nokia, tüm Nokia mobil bilgisayarlar için dünyanın en ileri internet iletişimi deneyimini sunacak bir işbirliğine imza attı. Anlaşma koşullarına göre, Nokia cihazlarına Skype entegre edilecek. Başlangıç serisi olarak Nokia Nseries cihazlar seçildi. Nokia N97, 2009'un üçüncü çeyreğinde Skype deneyimini içeren ilk cihaz olacak.

    noimage

    Skype deneyimi, Nokia N97'nin adres defterinin bir parçasını oluşturacak. Böylece, Skype kişileri (contacts) online durumdayken görülebilecek ve anında mesajlaşma mümkün olacak. Dünya genelinde Nokia N97 sahipleri, Skype'tan Skype'a ücretsiz sesli görüşmeler yapmak için 3G ve WLAN teknolojilerinden de faydalanabilecekler. Ayrıca, sabit hatlara ve mobil cihazlara düşük maliyetli Skype aramaları yapılabilecek.

    Skype Operasyon Direktörü Scott Durchslag, konu hakkında şunları söylüyor: "Skype'ı mobil cihazlar vasıtasıyla her yerde kullanılabilir kılmak, dünyanın en geniş diyalog olanağını sunma vizyonumuzu yaşama geçirmek açısından çok önemli. Yazılımımızı Nokia cihazlarına önden yüklemek ve entegre etmek için Nokia ile yakın bir işbirliği içinde olmak, halihazırda Skype kullanan pek çok Nokia müşterisine avantaj sağlayacak; çünkü Skype, hareket halindeyken kolayca erişilebilir ve kullanılabilir hale gelecek. Aynı zamanda Skype'a, Nokia'nın Symbian Series 60 deneyimini seven yeni kullanıcılar kazandıracak."

    noimage

    Nokia Nseries Başkan Yardımcısı Jose-Luis Martinez ise şunları ifade ediyor: "Dünya çapında 400 milyonu aşkın Skype kullanıcısı var. Skype'ın Nokia Nseries mobil bilgisayarlara entegre edilmesi, tümleşik internet deneyimlerini, masaüstünden dünyanın en ileri mobil bilgisayarına getirmek açısından önemli bir adım."
#17.03.2009 23:48 0 0 0