Malzemeler

* 1 kg. havuç
* 2 kilo tavuk but veya 2 tavuk göğsü
* 4 orta boy soğan
* 1 kilo calrose pirinç
* tuz,karabiber,kimyon
* 3 yemek kaşığı salça

Yapılışı

soğanları yarım ay şeklinde doğrayarak pembeleşinceye kadar kavururuz.isteğe bağlı olarak doğradığımız tavuk etlerini ekleriz ve pişmeye dönünceye kadar birlikte kavurmaya devam ederiz.tavuklarımız istediğimiz kıvama gelince orta kalınlıkta julien doğradığımız havuçları ekleriz ve havuçlar yumuşayıncaya kadar birlikte kavurmaya devam ederiz.havuçlarımız yumuşadıktan sonra salçamızı,tuz.az miktarda karabiber ve damak tadına bağlı olarak çok miktarda kimyonumuzu ekleyerek tüm malzemeyi karıştırırız.daha sonra 3.5 su bardağı suyumuzu ekleyerek malzemelerimizi pişmeye bırakırız.suyumz koyduğumuz miktarın yarısına kadar gelince daha önceden sıcak suyla ıslattığımız 1 kg. pirincimizi ekleyerek ocağımızı orta ateşe getiririz.suyu çekince altını kısarak bir miktar daha pişiririz.pirinçlerimiz yumuşamaya başladığında üstüne tenceremizde küçük ve hafif bir kapak ki bu bir tabakta olabilir kapatarak,demleriz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 388
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 29.03.2009 23:16
Tarif için teşekkürler Nerqishcigim eline saglık.
CANÖZÜM Tarih: 23.03.2009 01:30
Emeğine sağlık güzel görünüyo
COCO Tarih: 20.03.2009 10:35
Sağol nergish.