Ördekli Etli Sezar Salatası

Son güncelleme: 18.03.2009 12:12
  • Malzemeler

    * 1 yumurta
    * 1 fincan rendelenmiş parmezan peyniri
    * 2 diş ince doğranmış sarmısak
    * 1 çorba kaşığı sirke
    * 250 gramlık 2 ördek göğsü fileto
    * 7 dilim tost ekmeği
    * 8 çorba kaşığı zeytinyağı
    * 2 aysberg salata
    * 3 çorba kaşığı limon suyu
    * 3 tane konserve sardalya

    Yapılışı

    Hazırlanış süresi: 25 dakika
    Pişirme süresi: 20 dakika
    Porsiyon adedi: 4 kişilik

    1. Ördek filotoları yıkayıp kurutun. Teflon tavada derili kısımları aşağı gelecek şekilde orta ateşte 7 dakika kızartın. Çevirip 7 dakika daha kızartın. Tuz biber ekin.
    2. Ekmek dilimlerini küplere kesin. 3 çorba çaşığı zeytinyağında kızartın. Sarmısağı ekleyip harmanlayın. Soğumasını bekleyin.
    3. Yumurtayı 4 dakika haşlayın. Salatayı temizleyip ayıkladıktan sonra doğrayın. Bir kapta limon suyu ile sirkeyi biraz karabiberle karıştırın. 5 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip çırpın. Yumurtanın sarısını ayırın. Sarısını ezip sosa ekleyin ve krema kıvamına gelinceye dek karıştırın. 4 sardalyayı ince doğrayıp sosa ekleyin.
    4. Salatayı çukur servis tabağına aktarın. Sos, ekmek parçaları ve parmezan peyniri ile harmanlayın. Eti dilimleyip üzerine koyun.
#18.03.2009 12:12 0 0 0