Malzemeler

* 1 yumurta
* 1 fincan rendelenmiş parmezan peyniri
* 2 diş ince doğranmış sarmısak
* 1 çorba kaşığı sirke
* 250 gramlık 2 ördek göğsü fileto
* 7 dilim tost ekmeği
* 8 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 aysberg salata
* 3 çorba kaşığı limon suyu
* 3 tane konserve sardalya

Yapılışı

Hazırlanış süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Porsiyon adedi: 4 kişilik

1. Ördek filotoları yıkayıp kurutun. Teflon tavada derili kısımları aşağı gelecek şekilde orta ateşte 7 dakika kızartın. Çevirip 7 dakika daha kızartın. Tuz biber ekin.
2. Ekmek dilimlerini küplere kesin. 3 çorba çaşığı zeytinyağında kızartın. Sarmısağı ekleyip harmanlayın. Soğumasını bekleyin.
3. Yumurtayı 4 dakika haşlayın. Salatayı temizleyip ayıkladıktan sonra doğrayın. Bir kapta limon suyu ile sirkeyi biraz karabiberle karıştırın. 5 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip çırpın. Yumurtanın sarısını ayırın. Sarısını ezip sosa ekleyin ve krema kıvamına gelinceye dek karıştırın. 4 sardalyayı ince doğrayıp sosa ekleyin.
4. Salatayı çukur servis tabağına aktarın. Sos, ekmek parçaları ve parmezan peyniri ile harmanlayın. Eti dilimleyip üzerine koyun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 465
favori
like
share